Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Megújul az északi ipartelep úthálózata, fejlesztik a Pápai utat is

2017. február 22. 15:12
2,7 milliárd forint értékben fejlesztenék a közlekedési infrastruktúrát a Pápai út és a Kistó utca között.

A közgyűlés csütörtöki döntése értelmében az önkormányzat benyújtja azt a pályázati anyagot, ami révén 2,7 milliárd forint értékben fejlesztheti a Pápai út és a Kistó utca közötti terület úthálózatát. Összesen 4 kilométernyi útszakasz újulhat meg és épülhet. A pályázatban három fő pontban jelöltek ki fejlesztéseket.

A belső körgyűrű Pápai út és Kistó utca közötti szakasza

A belső körgyűrű Pápai és Jutasi utakat összekötő szakasza két részletben épülhet meg. A jelenlegi pályázat a Pápai út és a Kistó utca közötti, közvetlenül az Avar utca mögött kijelölt dózsavárosi szakaszára jelent forrást. Az új útszakasz elsődleges célja a túlterhelt Házgyári út, illetve a belvárosi útszakaszok tehermentesítése. Kiindulási pontja a Pápai úti körforgalom, a tervezési szakasz vége a Kistó utcánál található. A tervezett útszakasz hossza 962 m. A forgalmi úton új körforgalmi csomópontot terveznek a Juhar utcánál. Az új utat 2x1 forgalmi sávval, mellette kétoldali, megemelt szintű kerékpársávval alakítják ki.

Ezzel együtt fejlesztik a Pápai utat és a Kistó utcát is.

A Pápai út a Házgyári úti körforgalomtól a Völgyhíd térig újul meg, eltérő mértékben. A Henger utca és a Táncsics Mihály utca között teljes megújítást terveznek, aminek része az útpálya felújítása, megerősítése, az útkategóriának megfelelő burkolat szélesség, burkolat minőség biztosítása, buszmegállók kialakítása, valamint a biztonságos gyalogos és kerékpáros közlekedés megteremtése. A többi érintett szakaszon (a Házgyári út és a Henger utca, valamint a Táncsics utca és a Völgyhíd tér között) az útburkolatot újítják meg. Szintén burkolatmegújítást terveznek a Kistó utcán is az új útszakasz csomópontjától a Fórum üzletház behajtójáig.

Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)Itt lesz a körgyűrű Kistó utcai csomópontja (Google Maps)

Szintén a terv része a Pápai és a Házgyári út összekötése a Henger utcán keresztül, vagyis a Henger utca hiányzó szakaszának megépítésével.

A Henger utca teljes hosszában megújul, 2x1 forgalmi sávval, az egyik oldalon másfél-két méter széles járda, a másikon gyalogos és kerékpárút lesz (ami a Pápai út új kerékpárútjára csatlakozik), az út szélén párhuzamos parkolóhelyeket jelölnek ki. Az Ipar utca kereszteződésébe körforgalmat építenek.

A TOP 6.1.5. „Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés” című pályázat benyújtási határideje június 29., a megvalósításra 4 év áll rendelkezésre.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert Szavakban igen, tettekben már kevésbé támogatja néhány képviselő, hogy idén is legyen Gyárkert A márciusi közgyűlésen került pecsét arra a hivatalos döntésre, ami lehetővé teszi, hogy az EKF sikerprojektje, a Gyárkert idén is folytatódjon, sőt egészen 2026-ig a város kiemelt fesztiváljai közé tartozzon. A közgyűlés erről szóló szavazásán viszont meglepő módon nem voltak egységesek a kérdésben a fideszes és ellenzéki képviselők. 2024. április 5. 14:25 Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Karbantartás miatt a mostani és a következő hétvégén lezárják a Déli pályaudvart Két áprilisi hétvégén, 6-án és 7-én, valamint 13-án és 14-én a Déli pályaudvaron komplex karbantartást végeznek, ezért akkor az állomás nem indít és nem fogad vonatokat, ugyanakkor a pénztárcsarnok a lezárás ideje alatt is megközelíthető marad - közölte a Mávinform szerdán a vasúttársaság honlapján. 2024. április 3. 15:32 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. 2024. március 28. 15:09 Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Több mint duplájára emelkedett a tanuló bérletesek száma a V-Busznál Hatalmas sikert aratott a 350 forintos tanuló bérlet Veszprémben, már az első hónapban több ezer új fiatalt sikerült megnyerni a közösségi közlekedésnek. 2024. március 7. 13:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.