Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Jó reklámlehetőség Veszprémnek a Spartan Race

2017. március 21. 12:40
A jövő hétvégi veszprémi verseny a maga 7 ezer indulójával nem csak hazai, hanem európai szinten is az egyik legnagyobb Spartan Race lesz, a környéken alig van már szálláshely. Porga Gyula szerint Veszprém csak profitálhat a versenyből.

Kedd délelőtt tartották az április 1-i Spartan Race hivatalos sajtótájékoztatóját Veszprémben, amellyel korábban mi már részletesebben foglalkoztunk. IDE kattintva olvashat róla.

A Városházán Porga Gyula és Sisak Zsófia versenyigazgató beszélt a nemzetközi akadályfutó versenyről.

Sisak Zsófia  a magyarországi Spartan Race versenyigazgatója és Porga Gyula veszprémi polgármester  a sajtótájékoztatónSisak Zsófia a magyarországi Spartan Race versenyigazgatója és Porga Gyula veszprémi polgármester a sajtótájékoztatón

A polgármester elmondta, többek között azért is álltak a kezdeményezés mellé, mert a nemzetközi program alkalmas arra, hogy Veszprém hírnevét tovább öregbítse. A városvezetés hisz abban, hogy az ide látogató több ezer ember komoly bevételt jelent majd a városnak, várhatóan jelentős idegenforgalmi bevétellel. Elhangzott, a versenyre hónapok óta nem lehet regisztrálni (kivéve az elit női és a jótékonysági kategóriát), a környék szálláshelyei szinte már mind teltházasak. Porga Gyula bízik abban, hogy az itt megforduló vendégek később visszatérnek majd Veszprémbe.

Sisak Zsófia kiemelte, hogy az európai szinten is nagynak ígérkező verseny ugyan komoly logisztikát igényel majd a nézőkkel együtt várhatóan több mint 12 ezer ide érkező ember miatt, rutinos szervezőcsapattal rendelkeznek. A Betekints-völgy-Gulyadomb- Séd-völgy háromszögében rendezett szombati program zökkenőmentes lebonyolításáról 400 fős rendezőcsapat gondoskodik majd mentősökkel, rendőrökkel és polgárőrökkel karöltve.

A Spartan Race szervezőgárdája 4-5 ezer vendégautóst vár majd a városba, melyek parkoltatására a Pápai út és a nyugati útgyűrű közti területet veszik igénybe. A közlekedési káosz elkerülése miatt a veszprémi indulóktól azt kérik, ha tehetik ne autóval, hanem gyalog, vagy tömegközlekedéssel közelítsék meg a verseny helyszínét. A rendezvény ideje alatt a már említett Betekints-völgy-Gulyadomb- Séd-völgy környékét lezárják, az utcákba csak az ott lakók, a szállodavendégek és a VIP személyek hajthatnak be.

A versenyigazgató elmondta azt is, hogy egy jótékonysági futamot is indítanak, melynek regisztációs bevételét a Kozmutza Flóra Óvoda, Általános Iskola, Készségfejlesztő Speciális Szakiskola, Kollégium és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény kapja. Az előzetes regisztrációk alapján úgy látják, hogy ez az összeg 4 és 7 millió forintot jelent majd az intézménynek.

A témával kapcsolatos korábbi cikkünk:

Hétezren válnának spártaivá Veszprémben - vehir.hu

Ge. Á.
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.