Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Megújulhat a gyulafirátóti orvosi rendelő

2017. március 28. 10:21
A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén, uniós forrásból fejleszthetik a gyulafirátóti orvosi rendelőt.

A Posta utca 32. szám alatti ingatlanon a jelenlegi épületegyüttes két részből áll: a Posta utcából nyíló, felújított, korszerű védőnői egységből, illetve a Forrás utcai részben található felnőtt- és gyermekorvosi rendelőkből és azok kiszolgáló helyiségeiből.

Az épület szerkezetileg jó állapotban van, de energetikailag korszerűtlen, a homlokzat és a padlásfödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje időszerű. Az orvosi rendelőket tartalmazó épületrész és a hozzá tartozó parkoló akadálymentesítése is szükséges az elavult épületszerkezetek és hálózatok (belső padlók, falburkolatok, belső ajtók, elektromos hálózatok, gépészeti rendszer, szaniterek, fűtési hőelosztók) bontása és újraépítése mellett.

A gyermekorvosi egységben a váró és a rendelő helyiségek megcserélődnek, ez az elrendezés a helyiségek tájolása és az akadálymentesítés szempontjából is kedvezőbb.

Az orvosi rendelők felújítására hetvenmillió forintot tervez költeni az önkormányzat, teljes egészében pályázati forrásból.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. ma 15:09 Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője közgyűlés További kedvezményeket a veszprémieknek és logikusabb gazdálkodást szeretne a Reformerek képviselője Több Veszprémet érintő téma kapcsán is részletesen kifejtette a véleményét Kovács Rajmund, a Reformerek politikai párt önkormányzati képviselője, aki néhány közgyűlési döntést maga is támogatott, pár esetben viszont fenntartásokat fogalmazott meg. 2024. március 7. 8:44

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.