Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Aláírásgyűjtés a 3 csapásért

2009. április 29. 13:22
Hány tragédiának kell még történnie ahhoz, hogy a kormány végre tegyen valamit? - tette fel a kérdést Horváth Zsolt.

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezd a Fidesz-MPSZ a büntetőtörvénykönyv szigorítása érdekében. A támogatói íven a következő szöveg szerepel:

Igen, én is biztonságban akarok élni, és biztonságot akarok szeretteimnek is, ezért támogatom, hogy az országgyűlés vegye napirendjére és fogadja el a Fidesz által kezdeményezett "három csapás" törvénytervezetet

- A tervezet akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtaná mindazokat, akik három súlyos, erőszakos bűncselekményt követnek el - mondta el Horváth Zsolt országgyűlési képviselő. - Szerintünk ez alkalmas a bűnözők elrettentésére, így jelentősen növeli minden törvénytisztelő ember biztonságát.
- Az elmúlt hónapokban hazánkban történt erőszakos bűncselekmények bebizonyították, hogy a kormány nem tudja garantálni a biztonságot. Szeretném megkérdezni, hány tragédiának kell még történnie ahhoz, hogy a kormány végre tegyen valamit az emberek biztonsága érdekében?

- Elképzelésünk szerint változásra és új irányra van szükség, hogy félelem nélkül élhessünk - folytatta a képviselő. - Amerika több államában és Szlovákiában is bevezették a három csapás törvényt, és ezután jelentősen csökkent az erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok száma. Nagyon sajnáljuk, hogy az MSZP és SZDSZ gondolkodás nélkül lesöpörte az asztalról ezt a javaslatot, és továbbra sem hajlandók semmit tenni a biztonság érdekében. A Fidesz a törvény és a rend pártja, mi nem a bűnelkövetők, hanem a jogkövetők pártján állunk. Ezért kell összefognunk és rávennünk a kormányt, hogy fogadja el a három csapást.

Az országos akcióban Veszprémben is elkezdődik a gyűjtés: holnaptól többek között a Posta előtti téren, a Munkácsy utca 1 előtt és a Haszkovó úton, a volt Jutas ABC előtt. Ezen kívül minden önkormányzati képviselőnk a saját választókkörzetében közterületen fog aláírást gyűjteni. A Fidesz irodákban is lehet szignózni: a Szabadság téren és a Jutasi út 65/B alagsorában. A város vonzáskörzetébe tartozó több településén is folyik majd a gyűjtés, többek között Nemesvámoson, Nagyvázsonyban és Herenden. Az akció egy hónapon keresztül folyik.
- Ezeken kívül is minden fórumon hirdetni fogjuk ezt a lehetőséget, például a honlapokon: http://veszprem.fidesz.hu/, http://horvathzsolt.fidesz.hu/

- Az ívet csak azok írják alá, akik beleegyeznek, hogy nevükre, címükre a jövőben a Fidesz-MPSZ az akcióival kapcsolatban bármilyen anyagot, információt küldhessen - hangsúlyozta a képviselő.

vehir.hu
további cikkek
Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41 Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Töltsük fel játékokkal a játszótéri homokozókat! Ismét megszervezi gyereknapi akcióját a Híd a Városért képviselőcsoportja: idén is várják a veszprémiektől azokat a használt, de még jó állapotban lévő játékokat, amelyeket gyereknap alkalmából a város játszóterein helyeznek majd el. tegnap 8:12

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.