2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Aláírásgyűjtés a 3 csapásért

2009. április 29. 13:22
Hány tragédiának kell még történnie ahhoz, hogy a kormány végre tegyen valamit? - tette fel a kérdést Horváth Zsolt.

Országos aláírásgyűjtési akcióba kezd a Fidesz-MPSZ a büntetőtörvénykönyv szigorítása érdekében. A támogatói íven a következő szöveg szerepel:

Igen, én is biztonságban akarok élni, és biztonságot akarok szeretteimnek is, ezért támogatom, hogy az országgyűlés vegye napirendjére és fogadja el a Fidesz által kezdeményezett "három csapás" törvénytervezetet

- A tervezet akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtaná mindazokat, akik három súlyos, erőszakos bűncselekményt követnek el - mondta el Horváth Zsolt országgyűlési képviselő. - Szerintünk ez alkalmas a bűnözők elrettentésére, így jelentősen növeli minden törvénytisztelő ember biztonságát.
- Az elmúlt hónapokban hazánkban történt erőszakos bűncselekmények bebizonyították, hogy a kormány nem tudja garantálni a biztonságot. Szeretném megkérdezni, hány tragédiának kell még történnie ahhoz, hogy a kormány végre tegyen valamit az emberek biztonsága érdekében?

- Elképzelésünk szerint változásra és új irányra van szükség, hogy félelem nélkül élhessünk - folytatta a képviselő. - Amerika több államában és Szlovákiában is bevezették a három csapás törvényt, és ezután jelentősen csökkent az erőszakos bűncselekmények és gyilkosságok száma. Nagyon sajnáljuk, hogy az MSZP és SZDSZ gondolkodás nélkül lesöpörte az asztalról ezt a javaslatot, és továbbra sem hajlandók semmit tenni a biztonság érdekében. A Fidesz a törvény és a rend pártja, mi nem a bűnelkövetők, hanem a jogkövetők pártján állunk. Ezért kell összefognunk és rávennünk a kormányt, hogy fogadja el a három csapást.

Az országos akcióban Veszprémben is elkezdődik a gyűjtés: holnaptól többek között a Posta előtti téren, a Munkácsy utca 1 előtt és a Haszkovó úton, a volt Jutas ABC előtt. Ezen kívül minden önkormányzati képviselőnk a saját választókkörzetében közterületen fog aláírást gyűjteni. A Fidesz irodákban is lehet szignózni: a Szabadság téren és a Jutasi út 65/B alagsorában. A város vonzáskörzetébe tartozó több településén is folyik majd a gyűjtés, többek között Nemesvámoson, Nagyvázsonyban és Herenden. Az akció egy hónapon keresztül folyik.
- Ezeken kívül is minden fórumon hirdetni fogjuk ezt a lehetőséget, például a honlapokon: http://veszprem.fidesz.hu/, http://horvathzsolt.fidesz.hu/

- Az ívet csak azok írják alá, akik beleegyeznek, hogy nevükre, címükre a jövőben a Fidesz-MPSZ az akcióival kapcsolatban bármilyen anyagot, információt küldhessen - hangsúlyozta a képviselő.

vehir.hu

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.