2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Jótékony Mozgás ötödször

2009. április 29. 14:01
Együtt sportoltak a sérült és nem sérült gyerekek a Táncsics tornatermében.

2005-óta minden évben megrendezésre kerül ez a sportnap, amelynek célja, hogy a nem sérült gyerekek megismerjék a sérült társaikat és megtanulják elfogadni őket. - tudtuk meg Bernáth Ildikótól, az alapítvány vezetőjétől - Ezeket a tapasztalatoket felnőtt korukban is hasznosítani tudják mikor sérült emberekkel kell esetleg együtt dolgozniuk, hiszen  már gonak idegenkedni tőlük. A játékos feladatok természetesen nem túl nehezek, de a cél úgy is az, hogy a gyerekek együtt örüljenek a sikernek. Külön öröm nekik, hogy olyan híres sportolók is itt vannak velük mint Szalay Gyöngyi, Kuntics Barnabás, Iváncsik Tamás, Csokonyi István. Szintén együtt sportolt a Kozmutza alapítvány büszkesége, Gulyás Gergő is, aki  a tavalyi Sanghai-i speciális olimpián, úszásban arany és ezüstérmet is szerzett.  Az idei rendezvény az olimpia jegyében telt így nem az eredmény, hanem a részvétel volt a fontos. Minden csapat nyert ajándékokat, az alapítvány felajánlásából,  melyeket a gyerekek egymásnak sorsolhattak ki. De hatalmas ováció fogadta a rendezvényen megjelenő Debreczenyi János polgármestert és az általa hozott finom édességeket is.

Tiger Szabolcs

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.