2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

A Haszkovón már majális van! / Koszorúzás az építőmunkások emléktáblájánál

2009. április 29. 20:37
Hangulatos ünnepség, méretes májusfa a Haszkovó úton – ez már a majális előjele.

Kettős esemény helyszíne volt szerda délután a Haszkovó úti „Barátság” rózsakertje, illetve a közeli park. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon koszorúzta meg az építőmunkások emléktábláját az önkormányzat, a Lokálpatrióták Egyesülete, illetve több civil szervezet is.


Az egybegyűlteket Kavalecz Tibor (lokálpatrióták) köszöntötte, majd Veszprém alpolgármestere, Porga Gyula mondott beszédet.

Ebben utalt Magyarország egy különleges korszakára, amikor sorra épültek országszerte, így Veszprémben is az akkor korszerű lakótelepek. Ilyen volt a Felszabadulás úti is, amely együtt nőtt fel a beköltözőkkel, a fákkal.
Az alpolgármester szólt a közösségformáló erőkről, az építők felelősségéről, az országos hírnevet szerzett veszprémi építőkről.


Összeomlott a szocialista rendszer, de Veszprém épületei hirdetik, hogy nehéz időben is lehetett építeni a jövőnek. Köszönet illet hát mindenkit a főmérnöktől kezdve a kétkezi munkásig – mondotta Porga Gyula.
A beszédet követően a koszorúzások következtek, majd pár méterrel odébb Mazák György képviselő a lakótelepi májusfa előtt szólt a megjelentekhez.

Utalt a falusi élet hagyományaira (régebben minden falu határában volt egy „paraszt erdő”, ahonnan ki-ki szabadon vihetett magával egy fát, amit szíve választottjának állított), melyet a városba kerültek sem feledtek el.
A képviselő szólt arról is, hogy a lakótelepiek magukénak érzik új életterüket, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy rend és tisztaság van a betonházak körül.
Befejezésül az Őszidő Nyugdíjas Klub és a Harmónia Művészeti Iskola diákjai adtak színes műsort.


A parkban ezután „előrehozott” majális kezdődött a vendéglátó Lokálpatrióta Egyesület, a Gizella Baráti Kör, a Jutasi Polgárőr Egyesület és a Szociális Segítők vendéglátásában.


 

Zatkalik András

További cikkek

Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
HATÁSTALANÍTOTTÁK A VESZPRÉMBEN TALÁLT BOMBÁT – MEGSZŰNTEK A KORLÁTOZÁSOK
A lakosság visszatérhet otthonába, az üzemeltetők és a szolgáltatók folytathatják tevékenységüket.