2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

A Haszkovón már majális van! / Koszorúzás az építőmunkások emléktáblájánál

2009. április 29. 20:37
Hangulatos ünnepség, méretes májusfa a Haszkovó úton – ez már a majális előjele.

Kettős esemény helyszíne volt szerda délután a Haszkovó úti „Barátság” rózsakertje, illetve a közeli park. A hagyományoknak megfelelően ezen a napon koszorúzta meg az építőmunkások emléktábláját az önkormányzat, a Lokálpatrióták Egyesülete, illetve több civil szervezet is.


Az egybegyűlteket Kavalecz Tibor (lokálpatrióták) köszöntötte, majd Veszprém alpolgármestere, Porga Gyula mondott beszédet.

Ebben utalt Magyarország egy különleges korszakára, amikor sorra épültek országszerte, így Veszprémben is az akkor korszerű lakótelepek. Ilyen volt a Felszabadulás úti is, amely együtt nőtt fel a beköltözőkkel, a fákkal.
Az alpolgármester szólt a közösségformáló erőkről, az építők felelősségéről, az országos hírnevet szerzett veszprémi építőkről.


Összeomlott a szocialista rendszer, de Veszprém épületei hirdetik, hogy nehéz időben is lehetett építeni a jövőnek. Köszönet illet hát mindenkit a főmérnöktől kezdve a kétkezi munkásig – mondotta Porga Gyula.
A beszédet követően a koszorúzások következtek, majd pár méterrel odébb Mazák György képviselő a lakótelepi májusfa előtt szólt a megjelentekhez.

Utalt a falusi élet hagyományaira (régebben minden falu határában volt egy „paraszt erdő”, ahonnan ki-ki szabadon vihetett magával egy fát, amit szíve választottjának állított), melyet a városba kerültek sem feledtek el.
A képviselő szólt arról is, hogy a lakótelepiek magukénak érzik új életterüket, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy rend és tisztaság van a betonházak körül.
Befejezésül az Őszidő Nyugdíjas Klub és a Harmónia Művészeti Iskola diákjai adtak színes műsort.


A parkban ezután „előrehozott” majális kezdődött a vendéglátó Lokálpatrióta Egyesület, a Gizella Baráti Kör, a Jutasi Polgárőr Egyesület és a Szociális Segítők vendéglátásában.


 

Zatkalik András

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.