Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Fidesz >> MSZP - tovább nőtt a különbség

2009. április 30. 8:19 // Forrás: MTI / vehir.hu
Úgy tűnik, az MSZP megsínylette a kormányváltást.

A Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint tovább nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. A kutatók a parlamenti választások óta eltelt három év legnagyobb Fidesz-MSZP-különbségét állapították meg: az összes választókorú körében az MSZP támogatottsága 13 százalék, míg a legnagyobb ellenzéki párté 36 százalék. A többi párt a mérés szerint nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lennének a választások. A részvételüket biztosra ígérő választók közül 21 százalék adná voksát a szocialistákra, 65 százalék pedig a Fideszre.

A lapban ismertetett, április 18-26. között 1500 fős mintán készült közvélemény-kutatás eredménye szerint a szocialisták a 65 év feletti korosztályban vezetnek csak, itt 27 százalék a támogatottságuk, míg a fiatalok körében mindössze 6 százalék.

A fővárosban a mérés szerint a Fidesz 36 százalékot, az MSZP 21 százalékot érne el, a vidéki településeken pedig ennél is nagyobb a különbség a Fidesz javára.

Az EP-választások továbbra sem hozzák izgalomba a választópolgárokat, 35 százaléknyian mondták csak azt, hogy ott lesznek június 7-én az urnáknál, igaz, még további 25 százalék gondolkodik a részvételen - írja a Népszabadság. A két nagy párt között az EP-választásokkal kapcsolatban mért erőviszonyok hasonlatosak azokhoz az erőviszonyokhoz, amelyeket egy elméleti, "most vasárnapi" parlamenti választásokhoz kapcsolódóan mértek - teszik hozzá.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.