2021. szeptember 25.
//
Eufrozina névnap

Fidesz >> MSZP - tovább nőtt a különbség

2009. április 30. 8:19
MTI / vehir.hu
Úgy tűnik, az MSZP megsínylette a kormányváltást.

A Szonda Ipsos legutóbbi felmérése szerint tovább nőtt a különbség az MSZP és a Fidesz támogatottsága között. A kutatók a parlamenti választások óta eltelt három év legnagyobb Fidesz-MSZP-különbségét állapították meg: az összes választókorú körében az MSZP támogatottsága 13 százalék, míg a legnagyobb ellenzéki párté 36 százalék. A többi párt a mérés szerint nem jutna be a parlamentbe, ha most vasárnap lennének a választások. A részvételüket biztosra ígérő választók közül 21 százalék adná voksát a szocialistákra, 65 százalék pedig a Fideszre.

A lapban ismertetett, április 18-26. között 1500 fős mintán készült közvélemény-kutatás eredménye szerint a szocialisták a 65 év feletti korosztályban vezetnek csak, itt 27 százalék a támogatottságuk, míg a fiatalok körében mindössze 6 százalék.

A fővárosban a mérés szerint a Fidesz 36 százalékot, az MSZP 21 százalékot érne el, a vidéki településeken pedig ennél is nagyobb a különbség a Fidesz javára.

Az EP-választások továbbra sem hozzák izgalomba a választópolgárokat, 35 százaléknyian mondták csak azt, hogy ott lesznek június 7-én az urnáknál, igaz, még további 25 százalék gondolkodik a részvételen - írja a Népszabadság. A két nagy párt között az EP-választásokkal kapcsolatban mért erőviszonyok hasonlatosak azokhoz az erőviszonyokhoz, amelyeket egy elméleti, "most vasárnapi" parlamenti választásokhoz kapcsolódóan mértek - teszik hozzá.

vehir.hu

További cikkek

Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
Új távolugró pályát kapott a Deák Iskola
A VEDAC és a Rotary Club Balatonfüred-Veszprém Egyesület támogatásával létrejött fejlesztés célja az atlétika népszerűsítése és az egészséges életmódra nevelés.
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Nagy zajjal járó gyakorlatot tartanak a várpalotai lőtéren
Megnövekedett hanghatással járó gyakorlatot tartanak a Magyar Honvédség Központi Lő- és Gyakorlóterén - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) pénteken.
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Nem csak küllemében, szellemiségében is kizöldült a Kálvin park
Pénteken délelőtt elkezdődött a Fenntarthatóság MindenKor elnevezésű tematikus nap a lakótelepi Kálvin parkban. Az elsősorban kisgyermekeknek és családoknak szóló rendezvény szombaton is folytatódik számos interaktív, ismeretterjesztő foglalkozással.
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Októberben újabb pályázati lehetőség nyílik meg a vállalkozások előtt
Október elsejétől már lehet pályázni a vállalati továbbképzési program első keretére. A részletekről és a 2021-27-es pályázati időszak forrásairól dr. György László gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár adott tájékoztatást csütörtökön a Veszprém Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában.
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Félszáz 4 csillagos szállodaszobával bővül Veszprém turisztikai kínálata
Közel egyharmadával, összesen 50 db négycsillagos szobával fog emelkedni Veszprém szálláshelyeinek száma a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa Program szállodaépítés és kapacitásfejlesztési programjának köszönhetően. A tervek elkészültek, a munkagépek pedig már dolgoznak az Oliva Étterem és Hotel, a Betekints Hotel és a Hotel Historia Malomkertnél.