Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hét közepén havazhat a Bakonyban

2017. április 18. 8:42 // Forrás: VMeteo.hu

Keddre virradóra egy hidegfront vonult át felettünk esővel. Napközben borult marad az ég, de csak jelentéktelen zápor alakulhat ki. Élénk északnyugati szél fúj. A hőmérséklet 11°C közelében tetőzik - írja a VMeteo.hu.

Szerdán a mediterrán térségbe érkező hideg levegő ciklont generál, aminek középpontja az ország keleti felén helyezkedik el a mostani számítások szerint. Ez az időjárási helyzet ideális ahhoz, hogy további hideg légtömeget rántson le észak felől, miközben dél felől enyhe, nedves levegővel töltődik a rendszer. Borult marad az ég, a délelőtti órákban elered az eső és jelentős mennyiségú csapadékra van kilátás. A magasban érkező igen hideg levegő miatt az eső mellett havas esőre is számíthatunk, még sík vidéken is, a Bakony pedig tisztán havazás sem zárható ki. Mindehhez erős északnyugati szél fúj, viharos lökésekkel, ami tovább rontja a hőérzetet. A hőmérő higanyszála mindössze 4°C körül mozog majd.

Csütörtökön nem áll meg a hideg levegő beáramlása és nedvesség is lesz még felettünk, így további csapadék vár ránk, ami eső, havas eső egyaránt lehet. Estére megszűnik a csapadék. Erős marad az északnyugati szél. A hőmérséklet regge l 2°C, délután 4°C körül lesz.

Pénteken és szombaton a napsütés hatására már sokkal magasabbra emelkedik a hőmérő higanyszála, de vasárnap újabb hidegfront érkezik.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.