Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Megvan az utolsó fellépő: Prince egykori zenekara jön a VeszprémFestre

2017. április 18. 12:37 // Forrás: VeszprémFest
Prince hajdani zenekara, a The New Power Generation (The NPG) lép fel a fesztivál zárónapján, július 15-én a Veszprém Arénában, a „Celebrating Prince” turné keretében. Ezzel a bejelentéssel teljessé vált a prémium zenei fesztivál idei fellépőinek névsora a nagyszínpadon.

"A The New Power Generation (The NPG) 1990 és 2013 között volt a legendás művész, Prince kísérő zenekara. Utoljára 2013-ban játszottak együtt, majd 2015-ben a The New Power Generation néhány tagja újra összeállt, hogy Prince-szel megalkossák az énekes utolsó stúdió albumát, a Hit n Run Phase Two-t. A Prince-szel közösen eltöltött több mint két évtizeddel a hátuk mögött a The New Power Generation kétségkívül az egyik legsikeresebb és legfigyelemreméltóbb kísérő banda a világon"-írja hivatalos sajtóközleményében a VeszprémFest.

"A 2016. októberi minnesotai ”Official Prince Tribute Concert” sikerére alapozva határozták el, hogy újra összeállnak, és a „Celebrating Prince” koncertsorozattal ünnepelik a művészt és zenéjét. A VeszprémFest szervezői ezzel a koncerttel tisztelegnek Prince zsenialitása előtt.

A banda jelenlegi felállása megegyezik az eredetivel, kivéve a dobos Michael Blandot, valamint az énekes-billentyűs Rosie Gainest; a dobokat Kirk Johnson vette át - aki egyébként az eredeti NPG tagja volt ütős és táncos minőségben -, Rosie helyét pedig (már 1992-es távozása óta) Morris Hayes tölti be. Morris Hayes már a Diamonds and Pearls turnén is részt vett Prince-szel és az NPG-vel, később Prince zenei igazgatója lett, miközben 2012-ig az NPG billentyűse is volt. Az NPG többi tagja változatlan az eredeti felállás óta.

A koncerten több vendég énekes is csatlakozik vezető vokalistaként a turnéhoz, Price zenei-baráti köréből és a New Power Generation egykori tagjai közül.

A koncerten elhangzanak a zenekar leghíresebb számai is, olyan világslágerek, mint a Let's Go Crazy, a Kiss, a U Got the Look, a Nothing Compares To You, a Sexy MF, a Sign O The Times, a Diamonds & Pearls, a Get Off, a Cream, a Purple Rain."

A koncert a VOLT Nagyon Balatonnal közös szervezésben látható a fesztiválon.

A 2017-es VeszprémFest teljes programja:

  • Július 12. - Richard Bona & The Mandekan Cubano
  • Július 13. - Heather Small - The Voice of M People
  • Július 14. - Tom Jones Live
  • Július 15. - The New Power Generation „Celebrating Prince”
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.