2018. április 25., szerda
Márk névnap

Jövő héten kezdődik a huszonhetedik Veszprémi Egyetemi Napok

A korábbi évekhez képest egy nap ráadással és a középiskolásoknak szóló tematikus nappal indul az egyhetes veszprémi rendezvénysorozat. Zenei programtáblázat a cikkben.

A Pannon Egyetem 2015 után ismét megrendezi a Veszprémi Egyetemi Napokat, amely 1969 óta már a huszonhetedik a sorban. A korábbi évekhez képest több változást is eszközöltek a szervezők, ezekről valamint a programokról kedd délelőtt számoltak be a sajtó képviselői előtt, ahol a csapatok is bemutatkoztak. Az idei szervezésből a VKSZ Zrt., és a Veszprémi Programiroda Kft. is kivette a részét.

Az egyetemre elsősorban azért jönnek az emberek, hogy képesítést szerezzenek, de az itt eltöltött évek többről is szólnak: a hallgatók az intézményben közösséget is építenek. A VEN nem csak a Pannon Egyetem, hanem a többi városi fiatal egyik legfontosabb közösségformáló rendezvénye is- fogalmazott a sajtótájékoztatón Ovádi Péter fideszes önkormányzati képviselő, a Veszprémi Egyetemi Napok fővédnöke.

Balassa Gergő és Ovádi PéterBalassa Gergő és Ovádi Péter

Az idei VEN egy nappal hosszabb lesz (április 24-30), és a korábbiakhoz képest a hallgatói létszám átalakulása miatt az öt helyett négy csapat valamelyike adja majd a következő diákrektort- mondta Balassa Gergő, főszervező. A csapatok önálló napokon mutatkoznak majd be a jövő hét folyamán, keddtől péntekig. Az eredményhirdetés és a diákrektor beiktatása visszakerül a B épület aulájába.

A Veszprémi Egyetemi Napokkal kapcsolatban idén lakossági fórumot tartanak a rendezvény szervezői és Baumgartner Lajos önkormányzati képviselő a Pannon Egyetem B épületének földszinti konferenciatermében 18 órától. Erről egy későbbi cikkünkben számolunk majd be.

Újdonság még, hogy a fiatalabbakra gondolva idén lesz egy úgynevezett VEN Junior nap (április 28.) is, ekkor a környék középiskolásait várják különböző előadásokkal, sorversenyekkel, nyereményjátékokkal és esti bulival. A Diákrektori Hivatal inverz egyetemi előadásokkal és kortes programokkal készül.

A keddi sajtótájékoztatón a négy csapat is bemutatkozott: a VENtarktisz, a VENdetta, a KaraVEN és a VENderland. Nekik egy hetük lesz arra, hogy rövidfilmekkel, előadásokkal és táncokkal kampányoljanak a győzelem érdekében.

bemutatkoztak az idei csapatokbemutatkoztak az idei csapatok

Ami a zenei felhozatalt illeti, a hazai klubélet népszerű fellépői látogatnak el jövő héten Veszprémbe, mutatjuk is a programtáblázatot:

fotó: VEN facebookfotó: VEN facebook

A legútóbbi, 2015-ös VEN-en a Vehir csapata is ott volt, melyről az alábbi videót készítettük: