Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy mennyiségű csapadék és viharos erejű szél várható Veszprém megyében is

2017. április 19. 14:26
Az ország keleti felében a tartós havazás, míg nyugaton, így megyénkben is az erős, olykor a 90 kilométer/órát is meghaladó széllökések okozhatnak fennakadásokat - tájékoztatott Helt Ákos tűzoltó törzsőrmester, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

Télies, zord időjárást hozott térségünkbe az északi szél. Veszprém megyében többfelé havazik, a magasabban fekvő tájakon, jellemzően a Bakonyban néhány centiméternyi összefüggő hótakaró is kialakulhat. A meteorológiai előrejelzések szerint az előttünk álló napokban is megmarad a csapadékos időjárás, ezért a közlekedőknek megváltozott útviszonyokra kell számítaniuk.

A megye nyugati felében a széllökések jelenthetnek problémát, hiszen ezek faágakat törhetnek le, fákat dönthetnek ki, amelyek közlekedési akadályokat képezhetnek. A szél megbonthatja az épületek tetőszerkezetét, megrongálhatja az energiaellátás és a távközlés vezetékeit. Ahol az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztása életbe lép, zárják be az ajtókat, ablakokat, és ha tehetik, ne menjenek a szabadba. A ház környékén lévő tárgyakat, kerti bútorokat, szerszámokat, cserepes növényeket tanácsos bevinni az épületbe, mert ezek károkat okozhatnak, ha a szél felkapja őket.

Erős szél esetén az elektromos hálózatban is károk keletkezhetnek, így a szolgáltatásban hosszabb-rövidebb ideig tartó is zavarok lehetnek. Ha valaki leszakadt elektromos vezetéket, vagy sérült közműhálózatot észlel, ne közelítse meg, hanem hívja a 112-es segélyhívó számot.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.