Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehézkes közlekedés, útlezárások megyénkben

2017. április 19. 21:20 // Forrás: Rendőrség, katasztrófavédelem
A szerdai havazás miatt balesetek történtek, utakat zártak le késő délután és este megyénkben.

A 82-es számú főút Bakonyszentkirály és Zirc közötti szakaszát többször is le kellett zárni, itt jelenleg sem lehet közlekedni.

Eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi megcsúszott és elakadt a 82-es számú főút 32. kilométerszelvényében 15 óra 29 perckor. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útlezárás votl érvényben, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt. A forgalomkorlátozás két órán át tartott.

Havazás április 19-én (fotó:MTI)Havazás április 19-én (fotó:MTI)

Eközben több személyautó és kamion akadt el a 82-es út szerpentinjén, Csesznek térségében, a bakonyszentkirályi leágazóig vezető útszakaszon. A műszaki mentést a zirci önkormányzati tűzoltók végezték, munkájukat a bakonyoszlopi önkéntes egységek segítették. A tűzoltók felvontatták a szerpentinen elakadt teherjárműveket, felszabadítva ezzel az utat a forgalom számára.

Ekkor újabb balest történt: árokba csúszott egy gépjármű a 82-es úton, Zirc térségében. A műszaki mentést végző zirci önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével vontatják vissza a útra a járművet. Az érintett útszakaszt lezárták a műszaki mentés időtartamára.

Nem meglepő, hogy ezek után a hóesés következtében kialakult útviszonyok miatt a főutak Veszprém megyei szakaszán a 7,5 tonnát meghaladó tehergépkocsik forgalmát korlátozzák.
A teherforgalom előtt 17 óra 40 perctől lezárták a 83-as számú főutat a 0-12. kilométerszelvény közötti szakaszon. Veszprém megyében hasonló korlátozás van érvényben jelenleg a 82-es számú főút Zirc és Nyúl közötti szakaszán. Az érintett útszakaszon a személygépkocsik és autóbuszok közlekedése engedélyezett.

Ezzel egyidőben két személygépkocsi ütközött össze Várpalota külterületén. A baleset helyszínelése és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon félpályás útlezárás volt érvényben, a forgalom rendőri irányítás mellett haladt.

Este aztán teljesen lezárták a 82-es utat. A Veszprém megyében kialakult időjárási körülmények miatt Zirc és Bakonyszentkirály között korlátozzák a járműforgalmat. A faágakon felhalmozódott hó következtében az út fölé hajló ágak leszakadása, lehajlása veszélyezteti a 82-es számú főúton történő közlekedést a 22-36. kilométerszelvények közötti útszakaszon, Zirc és Bakonyszentkirály között. A főutat ezért az érintett útszakaszon teljes szélességében lezárták, a rendőrök a forgalmat Dudar és Réde irányába terelik.

Közben Ajka több pontjáról is bejelentés érkezett útra dőlt fákról, leszakadt nagy ágakról, avagy veszélyesen megdőlt, belógó fákról. A tűzoltók folyamatosan derítik fel az egyes kárhelyszíneket, és szükség szerint végzik el a műszaki mentési munkálatokat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.