Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

A megelőzés mindig könnyebb

2017. április 24. 14:06
Negyedik alkalommal rendezték meg Az egészség útja rendezvénysorozatot szombaton. A jótékonysági akció keretében ezúttal a kórház fül-orr-gégészeti osztályának támogatására gyűjtöttek.

– Két dologért követ el mindent az életben az ember: azért, hogy a pénzt kergetve „elveszítse” az egészségét, és azért, hogy aztán visszaszerezze – kezdte köszöntő beszédét Némedi Lajos alpolgármester. Előbbit pedig jó lenne elfelejteni, és inkább azon kellene dolgozni, hogy mindent megtegyünk az egészségünk megtartásáért – hangsúlyozta az alpolgármester.

Ezt szolgálta az egész napos rendezvénysorozat is, amely során fontos információkkal gazdagodhatott a lakosság, a szülők pedig korán elkezdhették általa a gyerekek egészségtudatos nevelését. Nem mellesleg egy ilyen rendezvény hatalmas közösségformáló erővel is bír, hiszen ahogy minden évben, a programok bevételeiből most is a kórház egyik osztályának műszerbeszerzését segíthették a jótékonykodók, akik így azt is érezhették, hogy maguk is hozzátettek a szakmához.

Dr. Dávid Gyula, a kórház igazgatója szerint nagy megtiszteltetés, hogy ismét a rendezvény kedvezményezettei lehetnek, ami azt is jelzi, hogy értéket képviselnek. Mindamellett a segítség mindig jól jön, hiszen a kettősség az egészségügyben is megfigyelhető, ahogy arra Leitold László, a rendezvény főszervezője is rámutatott: bár a kórház az elmúlt években igen jelentős állami támogatásban részesült, aminek köszönhetően több fejlesztést is végre tudtak hajtani, a mindennapokban több olyan apró-cseprő eszközre lenne szükség még, amelyre a költségvetés nem mindig futja.

Az idei évben ezért a fül-orr-gégészeti osztályt lehetett támogatni, s azzal kapcsolatban hangzottak el előadások is többek között a gyerekkori betegségekről és a sokakat érintő horkolásról is. A hagyományos elemek – a sportprogramok, az újraélesztési bemutató, az ingyenes szemészeti vizsgálat és a Bakonygaszt Zrt. ételkóstolói – mellett újdonságként a Kabóca Bábszínház A rút kiskacsa című előadását tekinthették meg a nézők, melyen keresztül apró utalásokkal a fiatalok felé is jelezték az egészség megőrzésének fontosságát.

A Kabóca Bábszínház előadása mellett este Zséda jótékonysági koncertjét hallgathatták meg az érdeklődők a Petőfi Színházban. A két eseményből és a támogatói felajánlásokból befolyt közel másfél millió forintból a fül-orr-gégészeti osztály egy ún. laringó fibroszkópot, azaz a garat és gége vizsgálatát kellemesebbé tevő készüléket vásárolhat.

Bertalan Melinda
Ge. Á.
további cikkek
Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon Idén a szokásosnál is korábban jelenhetnek meg a kullancsok Magyarországon A korábban beköszöntött tavasz miatt idén a szokásosnál is hamarabb lehet számítani az őshonos, valamint az újonnan megjelent Hyalomma kullancsok felbukkanására Magyarországon - közölte a HUN-REN Ökológiai Központ. 2024. március 26. 11:54 A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása egészség A képernyőfüggőség csak az egyik oka, hogy rohamosan romlik a fiatalok látása Nem csak a fejlett országok problémája, hogy a fiatalok körében egyre gyakoribb a rövidlátás. A szemészek világszinten kongatják a vészharangot, hiszen a folyamat egyáltalán nem biztos, hogy visszafordítható. 2024. március 17. 12:27 Alkoholmentesített bort kóstoltunk Alkoholmentesített bort kóstoltunk Egyre nagyobb szeletet hasítanak ki az alkoholpiaci tortából az alkoholmentes vagy alacsony alkoholtartalmú italok, az igények kiszolgálására pedig megjelentek olyan termékek, mint az alkoholmentesített borok. Egy palackot mi is megbontottunk, hogy lássuk, merre tart a világ. De kinek jó ez, és miért alakul ki a trend? 2024. február 22. 22:12 A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz A múlt héten több mint 60 ezren fordultak orvoshoz Az év hetedik hetében - február 12. és február 18. között - 60 100-an fordultak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján - közölte a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) csütörtökön. 2024. február 22. 11:17

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.