2018. április 25., szerda
Márk névnap

Már jövő héten kezdődnek a Gizella-napok!

Huszonhatodik alkalommal rendezik meg az idén tíznaposra nyúlt Gizella-napokat május 4. és 14. között.

A fesztivál programját szerdán sajtótájékoztatón mutatták be. Porga Gyula polgármester a rendezvényről elmondta, hogy az a város egyik fontos kulturális seregszemléje, egyben a veszprémi fesztiválszezon nyitánya, ami a Gizella-napoktól a Szent Mihály-napokig tart. Az idén a megszokottnál hosszabb, tíznapos programsorozattal készültek, ehhez mérten a városi költségvetésben is emelték a Gizella-napok támogatását, idén tízmillió forinttal járult hozzá a rendezvényhez az önkormányzat. A programokat a kulturális intézmények mellett az egyetem, a városban működő civil szervezetek és az érsekség közösen állítják össze. A palettán ezúttal megjelenik a sport is, a VEDAC ugyanis családi nyílt napot tart május 5-én.

Porga GyulaPorga Gyula

A Gizella-napok programjait összefogó Veszprém Programiroda részéről Csepely Máté nyilatkozott. Mint elmondta, a kertmozi tavalyi sikerén fellelkesülve idén már keddtől, május 9-étől vetítenek a Színházkertben, ahol látható lesz két veszprémi kötődésű alkotás, a Szeretföld és a #sohavégetnemérős is.

A szervezők igyekeznek minden korosztályt megszólítani, a gyermekeket a Kabóca Bábszínház programjai várják majd a Hangvilla előtti téren, az idősebbek pedig nótakaraoke segítségével villanthatják meg énektudásukat. Megmaradnak a Gizella-napok olyan hagyományos programelemei is, mint a kézműves kirakodóvásár, az Óváros téri színpad könnyűzenei kínálata, a jelmezes felvonulás és a Gizella-díjak ünnepélyes átadása a várszínpadon május 13-án, ahol Esztergályos Cecília színművésznő mond majd ünnepi beszédet.

Csepely MátéCsepely Máté