2019. szeptember 18., szerda
Diána névnap

Gé fáraó egy napra a VEN királya lett

  • VEN
  • 2017.04.30
    15:04
Pénteken az utolsó csapat mutatkozott be a XVII. Veszprémi Egyetemi Napokon.

Találkoztunk már anarchistákkal, bolondokkal hidegekkel az elmúlt héten. Pénteken az egyiptomiak hódították meg a színpadot.

Mint ahogy az elmúlt héten megszokhattuk, a sablonszerű program ezen a napon sem változott. Az inverzegyetemi előadásokat követően kortesprogramok következtek. Minden csapat – a zsűrivel és a Diákrektori Hivatal csapatával kiegészülve – mutathatta meg mennyire szereti a sört, és milyen kreatív a homokvárak építésében.

Minden csapat kortesprogramját átéltem, vagy megfigyelőként, vagy résztvevőként ott voltam, de ha lehet ilyet mondanom, a KaraVEN csapat programjai voltak a legkreatívabbak.

Két feladattal készültek a csapat tagjai. Az első feladatban – kevert és sör helyett – fröccsöt kellett szívószállal a pohárba önteni. Majd pedig, ha már Egyiptom homokból kellett várat vagy más a csapatra jellemző szobrot készíteni.

Kis szusszanásnyi idő után a csütörtöki VEN híradót tekinthettük meg, amiben az akkori – már csak egy napig a hatalmon lévő diákrektor, Adél úrnő volt az "Ajjjajj rovat" riportere.

KaraVEN csapat filmje után egy jókedvű zenével és tánccal, egy kis színészi előadással fűszerezett főműsort láthattunk. A legvégén pedig ajándékokkal is kedveskedtek a nagysátort megtöltő VENbereknek.

Horváth Barna a Diákrektori Hivatal tagja tájékoztatta a csapatokat és a jelenlévőket, hogy innentől kampánycsend lép érvénybe. Ez azt jelentette, hogy ettől a pillanattól a csapatok csak arra buzdíthatják az embereket, hogy szavazzanak, de magukat az eddigiektől eltérve nem reklámozhatják.

A szavazás a Diákrektori Hivatal irodájban történt. Este fél 9-től várták a szavazni vágyókat a hivatal tagjai. A csapatok, és a szakszintű beosztást követve, magukra nem szavazhattak, csak a másik 3 csapat egyikét támogathatták. Az öregdiákoknak, illetve az örektoroknak lehetőségük volt a négy csapat közül választani. Hajnali 5 órakor a szavazást lezárták, több mint 300 szavazat érkezett be.