2018. május 25., péntek
Orbán névnap

Az LMP a belváros jövőjéről

Gerstmár Ferenc szerint elképzelhető, hogy Mészáros Lőrinc veszprémi ingatlanokat vásárolna.

Sajtópletykára alapozva Gerstmár Ferenc feltételezi, hogy a közelmúltban Mészáros Lőrinc Veszprémben több magántulajdonú belvárosi ingatlant is szemrevételezhetett vásárlás céljából, erről a legutóbbi közgyűlésen is beszélt. A polgármester akkor azt mondta, nincs információja Mészáros látogatásáról, kiemelve, hogy a jelenleg árult 4-5 önkormányzati ingatlan iránt biztosan nem érdeklődött.

Az LMP szerint az ügy pikantériája, hogy Porga Gyula korábban azt mondta, folytatódik a belváros megújítása, lesz még negyedik vagy akár ötödik ütem is, azonban ehhez még forrásokat kell találni, hogy tudjanak valamit kezdeni a Hotel, a Zöldház, a Szakszervezetek Háza és a volt Balaton Bútorgyár épületeivel. Gerstmár szerint Mészáros Lőrinc épp ezeket az ingatlanokat járhatta körbe, és nem tartja megnyugtatónak, hogy a polgármester nem tud a látogatásról.

Gerstmár a Hotel és a Zöldház között tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt.Gerstmár a Hotel és a Zöldház között tartott sajtótájékoztatót szerda délelőtt.

„Ha valaki nagybevásárlást tartana a belvárosi ingatlanok tekintetében, az jelentősen befolyásolná az önkormányzat mozgásterét a fejlesztéseket illetően. Veszprémnek nem lehet érdeke, hogy egy oligarcha kezébe kerüljön a belváros jövője”- mondta az lmp-s önkormányzati képviselő, aki kiemelte, hogy pártja a közpénzcsapok elzárására törvénymódosítási javaslatokat nyújt be. A közbeszerzések átalakítására javaslatuk is van, mert szerintük a közbeszerzések felénél nincs verseny, egy szereplő jelentkezik csak, és gyakoriak a meghívásos pályázatok.