Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Táncra fel!

2017. május 9. 4:00
Tizenkilencedik alkalommal rendezik meg A Tánc Fesztiválját május 24. és 28. között.

A tavaly nagykorúságát ünneplő fesztivál idén is gazdag programmal várja a kortárs tánc szerelmeseit, amelyet Krámer György fesztiváligazgató ismertetett kedden sajtótájékoztató keretében.

Hogy a táncszínházba járás igazi családi programmá válhasson, két családiasabb jellegű darabbal is készülnek a szervezők: május 26-án látható a szakkritika által is sokat dicsért Bozsik Yvette Társulat Pinokkió című előadása, amely a kortárs táncszínház igényességével és formanyelvével meséli el a jól ismert történetet. Május 28-án pedig egy, a műfaj népszerűsítését és a befogadást segítő darab érkezik: a Magyar Táncművészeti Egyetem Mi a modern… kérdésfelvetésű produkciója a kortárs tánchoz ad kulcsot.

Az elkezdett gyakorlatot folytatva idén is számíthatunk performance előadásokra, ahol elmosódik a határ tánc, képzőművészet és zene között: Hegyeshalmi László mellett a Bandart Dancing Graffiti című nemzetközi produkcióját és Goda Gábor Fehér árnyék performanszát is megtekinthetik a nézők.

Emellett most is lesznek speciális térigényű produkciók, mint a Vörösmarty Színház Pukedli fantázianevű előadása, amelyet a Hangvilla kávézójában adnak elő a táncosok, és a szöveg, a mozdulatok és a tér egymásra hatásából születik meg a színházi élmény.

További különlegesség, hogy több darab is Bartók és Sztravinszkij zenéjére épül, valamint ezúttal is Veszprémben debütál egy darab – a Frenál Pál Társulat után most az Artus mutatja be elsőként nálunk RAJ című produkcióját.

A kiemelt pontok mellett érkezik a Feledi Project, a TranzDanz, a Tünet Együttes és Fehér Ferenc a Játékszínbe, akik mind egy-egy kísérletezőbb jellegű előadással próbálnak kimozdítani bennünket a komfortzónánkból. A nagyszínházi programok előadói között pedig a Szegedi Kortárs Balettet, a Badora Társulatot, a Forte Társulatot, a Közép-Európa Táncszínházat és a Budapest Táncszínházat köszönthetjük, míg a vasárnapi gála keretében ismét az immár egyetemi státuszt kapott Magyar Táncművészeti Egyetem növendékei lépnek fel. A fesztivál részletes programja itt érhető el.

Vándorfi László kiemelte, érdemes figyelmet fordítani a fesztiválra, hiszen a táncszakma krémje mellett több veszprémi gyökerű művész is jelen lesz a rendezvényen, mint például Horváth Csaba vagy a zsűri tagjaként M. Tóth Géza.

A táncfesztiválra jegyek 1500, 2500 és 3000 forintos áron kaphatók a Hangvilla jegypénztárában, bérlet pedig 10000 forintért váltható.

Címlapfotó: Bozsik Yvette Társulat - Pinokkió (MTI)

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. 2024. március 19. 9:34 Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Mérföldkőhöz érkezett a VeszprémFest Hétfő délután a Budapest Music Centerben ismertették a 2024-es fellépők neveit. Ahogy azt már megszokhattuk, megint ígéretes a névsor az egyébként húszéves fesztiválon. 2023. december 4. 17:55 Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Bejelentették a 2024-es Paloznaki Jazzpiknik első fellépőit Az ünnepi készülődés jegyében a szervezők bejelentették a 2024. augusztus 1-3. között meghirdetett 12. Paloznaki Jazzpiknik első nagyszínpados fellépőit. 2023. november 29. 11:57 Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest VeszprémFest Memoár egy álomról: jubileumi könyvvel és filmmel jelentkezett a VeszprémFest Veszprémben az álmok valóra tudnak válni. Még akkor is, ha olyan hihetetlennek tűnő álomról van szó, mint az, hogy arénákat megtöltő világsztárok muzsikáljanak egy relatíve pici város ékes terein. Húsz év koncertjei, a VeszprémFest rá a példa, melynek legizgalmasabb pillanatait most könyvben és filmen is felidézhetjük. 2023. november 24. 17:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.