2018. május 25., péntek
Orbán névnap

„Ki visszaadja, amit lát, kit megérint a nagyvilág”

Kiállítást nyitottak meg a Pannon Egyetemen a Pannon Egyetem Fényképészkörének munkáiból. A kiállítók az utóbbi időben készült kedvenc képeik közül válogattak.

Az ünnepélyes és nagy érdeklődéssel kísért kedd esti megnyitón Tál Dominik, a fényképészkör megbízott vezetője köszöntötte a vendégeket és a kiállítókat. Köszönetet mondott támogatóiknak, akik a kiállítás megszervezésében is segítségükre voltak.

Tál DominikTál Dominik

Rupert Tamás, a fényképészkör alapító elnöke a PEF történetét elevenítette fel. A Fényképészkör 2009 februárban kezdte meg munkáját, azóta rengeteget fejlődött. 2009 szeptembere óta az öntevékeny körök közé tartoznak. A 2009/10-es tanévben sokszor járták a várost fényképezőgéppel a kézben, és jobb szemmel a keresőn át látták meg azt a világot, amit csak is a fényképészet képes megfogni.

Ruppert TamásRuppert Tamás

Több egyetemi hallgatóról is készítettek portfóliókat, voltak egyetemi rendezvényeken, megmozdulásokon és próbáltak a tőlük telhető legjobb módon exponálni az előttük zajló eseményeket.

Pannon Egyetem FényképészkörPannon Egyetem Fényképészkör

Rupert Tamás megnyitó beszédében elmondta: öröm látni, hogy az elmúlt 8 év változásai ellenére is megmaradt egy jó csapat. Minden tag a hobbijának él, a saját és mások szórakoztatására fotóznak.

Idén is sikerült a fényképészkör tagjainak színvonalas kiállítással készülniük. További sikereket és „hosszú virágzást” kívánva a kulturális csapatnak nyitotta meg Rupert Tamás a fényképészkör első 2017-es kiállítását.

Bircher ZsófiaBircher Zsófia

A megnyitón kulturális műsorral közreműködött Bircher Zsófia, mérnökinformatikus hallgató. Előadásában hallhattuk az eseményhez illő, Aranyosi Ervin A fénykép örök című versét.