2018. április 25., szerda
Márk névnap

Szombaton tartják az idei Civil Napot

Egész napos programsorozattal jelentkeznek városunk civil szervezetei, amelyek a Kossuth utcán gyűlnek össze, az immáron tizenegyedik alkalommal életre hívott civilek napján.

Az esemény kedd délutáni sajtótájékoztatóján Heiter Sándor, a Veszprémi Civil Kerekasztal elnöke ismertette a kezdeményezés célját. – A helyi egyesületek kitelepülésein a veszprémi polgároknak lehetősége nyílik arra, hogy közvetlen kapcsolatba kerüljenek a településen működő civil szerveződésekkel, amelyek egymást is jobban megismerhetik a Civil Napon – húzta alá.

Heiter SándorHeiter Sándor

Május 20-án, szombaton huszonkét helyi civil egyesület állít standot a rendezvény helyszínéül szolgáló Kossuth utcán – tudtuk meg a kerekasztal első emberétől. Az esemény valamivel 8 óra után a halfőző versennyel rajtol, 10 órától pedig a veszprémi civil szervezetek várják az érdeklődő veszprémieket.

A hivatalos megnyitót 14 órakor tartják, ezt követően adják át a Pro Civitate díjat, s a halfőző verseny eredményhirdetésére is ekkor kerül sor. A kulturális programok 14.30-kor kezdődnek: fúvószenekar, tánccsoportok, énekes produkciók mellett versmondás szerepel az idei kínálatban. A kicsiknek játszóházzal kedveskednek a szervezők, továbbá a rendőrség is bemutatóval készül az rendezvényre.