Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

'Károlyt köszöntő' koncert

2017. május 17. 4:30
Kedd este ünnepi koncert keretében köszöntötték régi tanítványai magánénekes hangversennyel Ötvös Károly címzetes igazgatót, magánének tanárt a Csermák Antal Zeneiskolában.

A XXIII. Csermák Napok Zenei Fesztivál keretében megrendezésre kerülő magánének hangverseny nem a hagyományos ünnepi koncertek egyike volt. A mostani alkalom apropója múltba nézés Ötvös Károly pályafutására, 40 éves munkásságára emlékezve, ezért is a koncert címe „Károlyt köszöntő”.

Ötvös Károly Veszprémben született. Magánének tanári diplomát a Debreceni Zeneművészeti Főiskolán szerzett. 1979 óta tagja a Csermák Antal Zeneiskola tantestületének, 1994-ben lett az intézmény igazgatója. Munkássága eredményeként az iskola aktív kapcsolatokat ápol Veszprém kulturális intézményeivel, valamint cseh, német, olasz és szlovén testvériskolákkal büszkélkedhet. Kollégái emberileg és szakmailag egyaránt számíthattak megértő, támogató, vezetői döntéseire.

Vezetése alatt a zeneiskola bekerült az ország kiemelkedő művészeti iskolák közé, amit a Magyar Művészetoktatásért díj és a Kiváló Alapfokú Művészeti Iskola elismerés is bizonyít. Magánének tanári munkájával számos országosan és Európa-szerte ismert művész pályafutását alapozta meg.

Ötvös Károly minden mozdulatában ott volt a törődés és minden szavában az okítás.

Tudta, hogy ez a hivatás nagy felelősséggel, ám sok szépséggel is jár. Nincs meg egy család Veszprémben, melynek egyik vagy több tagját ne tanította volna.

Kollégái irigyelték az optimista humora miatt is.

Azt vallotta, hogy mindenkinek kell, hogy legyen feladata az életben. Ötvös Károly feladata a tanítás volt. 6600 tanítási nap és 24.000 tanítási óra után egy új életforma vár rá. El kell fogadni az utat, amit az élet nyújt neki, és nem szomorkodni, hiszen a zenészek sosem mennek nyugdíjba, csak egyszerűen abbahagyják.

2017-ben Veszprém Megyei Jogú Város polgármestere a zeneoktatásban végzett magas színvonalú munkája, valamint kiemelkedő intézményvezető tevékenysége elismeréseként Ötvös Károly részére Pro Meritis díjat adományozott.

A díjat Porga Gyula polgármester úr, Szauer István a veszprémi Tankerület Központ igazgatója pedig a tankerület ajándékát adta át Ötvös Károly címzetes igazgatónak.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.