2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

Átadták a Csillag József-díjat

Kilencedik alkalommal adták át a Csillag-díjat a Veszprém Megyei Csolnoky Ferenc Kórházban szerda délután.

A Csillag József (1947-2004), a II. Belgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosának emlékére alapított díjjal a Kórház Szakmai Vezető Testülete és a kórház vezetősége nagyrabecsülését kívánja kifejezni a közvetlen betegellátásban dolgozó orvos kollegáknak.

Dr. Vándorfi Győző gyertyát gyújtott Csillag József főorvos emlékére. Elmondta: a díjat olyan kórházi dolgozók kapják, akik nagy betegszeretettel, Csillag József szellemiségét tovább éltetve végzik munkájukat, figyelmüket a publikálás helyett a betegekre helyezve. Szintén díjaznak egy a kórházzal kapcsolatban álló, de nem a kórház alkalmazásában dolgozó orvost.

2017-ben a Csillag-díjat dr. Simó Erzsébet onkológus szakorvos és dr. Antal Jolán háziorvos-foglalkozás-egészségügyi szakorvos kapták, amit dr. Dávid Gyula megbízott főigazgatótól, dr. Ligeti Erikától, az SZVT elnökétől, Vakli Páltól, az Egis Zrt képviselőjétől és dr. Vándorfi Győzőtől, a díj ötletgazdájától vehettek át.

A díjátadó mellett egy szakmai előadás is szerepelt az emlékülés napirendjén, amit dr. Hornyák Lajos, osztályvezető főorvos tartott „Interdiszciplináris együttműködés az onkológiai betegek ellátásában – az onko-teamek szerepe” címmel.