2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Bronz domborművet állítnak dr. Horváth Balázs emlékére

A rendszerváltás utáni kormányban belügyminiszteri pozíciót betöltő, majd több parlamenti ciklusban is Veszprém megye képviselőjeként dolgozó Horváth Balázs emlékére a veszprémi Városháza B épületének falán emelnek bronz emlékművet.

A KDNP Veszprémi Szervezete és a Veszprém Kereszténységért Alapítvány közadakozásból finanszírozta az alkotást, melyet ünnepélyes keretek között az Antall-kormány 1990. május 23-i eskütételének évfordulóján avatnak fel.

A jövő keddi (10.00) eseményen tiszteletét teszi dr. Kövér László, Magyar Országgyűlés elnöke is – tudtuk meg Latorczai Jánostól, aki csütörtök délután sajtótájékoztatón ismertette a dombormű megalkotásának hátterét.

Latorczai JánosLatorczai János

Mint mondta, jó pár évvel ezelőtt megfogalmazódott a veszprémi KDNP vezetése részéről az a gondolat, hogy emlékhelyet hozzanak létre dr. Horváth Balázs egykori miniszterelnök helyettes, belügyminiszter tiszteletére, aki a veszprémi 6-os számú választókerületben több alkalommal is mandátumot szerzett. – Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy gazdái lehetünk ennek a reliefnek – tette hozzá, majd Albrecht Sándor, Halmay Gyögy, és Némedi Lajos segítségét emelte ki, akik oroszlánrészt vállaltak a szervezési munkákból.

dr. Nánássy Elekdr. Nánássy Elek

A közel 140 kilós dombormű, melyet a Városháza B épületének falán helyeznek el, Hatala Péter szobrász alkotó munkája, aki szintén a helyi KDNP tagja – árulta el dr. Nánássy Elek, a Veszprém a Kereszténységért Alapítvány képviseletében.