2018. május 26., szombat
Fülöp névnap

Gyurcsány Veszprémben fórumozott

A Demokratikus Koalíció elnöke kormányra kerülése esetén a nyugdíjrendszert, a bérezést, az oktatást, valamint az egészségügyet reformálná meg. Távolinak látja a baloldali összefogást, de nem lehetetlennek.

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) első embere szűk kétszáz fő előtt tartott lakossági fórumot a veszprémi Agórában.

Történelmi választások előtt áll Magyarország, húzta alá beszéde elején a korábbi miniszterelnök, aki szerint az európai demokratikus értékrend és a keleti despotizmus közül választanak majd a szavazók jövő áprilisban.

­­A DK választási programját négy fő témakörben ismertette. A nyugdíj- és bérrendszerről, az egészségügy tervezett reformjáról, valamint pártja oktatáspolitikájáról visszafogott vehemenciával, olykor humorosan, ironizálva beszélt.

A fórum végén lakossági kérdésekre felelt Gyurcsány Ferenc. Az euró magyarországi bevezetésével kapcsolatban optimistán nyilatkozott, véleménye szerint az ország gazdasági ereje lehetővé tenné a közös valuta bevezetését. Ehhez azonban alkotmánymódosításra lenne szükség ­­– emlékeztetett, amire kevés esélyt lát a közeljövőben.