Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
9°C

Cigányzenével és festménykiállítással indul a szezon

2017. május 26. 12:30
Hamisítatlan cigányzenével és Debreczeny Zoltán festménykiállításával vág neki a szezonnak a balatonfüredi Baricska Csárda. A vendégeket egész nyáron át tartó játékra invitálják.

Kalló Zoltán, az immáron 5 éve a Baricska Csárdában zenélő hegedűművész szólamaival indult a szezon csütörtök délután Balatonfüreden, ahová szezonnyitó beszélgetésre és egy festménykiállítás megnyitójára invitálták a sajtó munkatársait.

Mostantól a veszprémi Debreczeny Zoltán, Veszprém megyei Prima Díjas festőművész alkotásai láthatóak a falakon, melyek mindegyikén megelevenedik a zene, a vendéglátás, vagy a régió. A lokálpatriotizmust szeretnék erősíteni a kiállítással, melyet október végéig lehet látni a falakon- meséli Martonosi Zsolt, csárdagazda. A másik éttermükből, a Chiantiból mentették át ezt a felfogást, ahol úgy változik a dekor, ahogy az étlap.

Debreczenynek elmondása szerint egy, a csárdában található ónémet bútordarab adta az ötletet ahhoz, hogy a jó kedvről, a borról és nyárról készült képeit hozzájuk illő, különleges keretekkel állítsa ki az étteremben. Mivel szeret mesélni képeiről, és játszani is, a Baricska Csárdával egy közös játék elindításába fogtak.

Debreczeny Zoltán mutatja, miként kell a papírt az üvegbe dobniDebreczeny Zoltán mutatja, miként kell a papírt az üvegbe dobni

Aki egy bizonyos értékben fogyaszt az étteremben, és bedobja telefonszámát egy üvegbe, esélyes arra, hogy szeptember végén a csárda vezetősége felhívja, és értesítse arról, hogy nyert. Mit? Egy borválogatást, egy korlátlan ebédfogyasztást, és Debreczeny Zoltán alábbi festményét:

ezt a képet lehet megnyerniezt a képet lehet megnyerni

(A művész egyébként az újságíróknak is hasonló játékot hirdetett. Minden sajtóstól, vagy médiában dolgozó kollégától azt kéri, szintén dobja be mobilszámát egy külön üvegbe és játsszon. Közülü(n)k szintén egy valakit sorsolnak majd, aki egy speciálisan újságíróknak készült Debreczeny-alkotással lehet gazdagabb.)

A Baricska Csárda 2013-as újranyitása óta Kalló Zoltán zenél itt muzsikusaival, a vendégek nagyon megszerették, nem is hagyják, hogy más zenéljen az étteremben- mondja a csárdagazda.

A muzsikus szerint a közös bizalom és a megannyi bennük rejlő érzések azok, amik előre szeretnék vinni a művészetet és a vendéglátást.

”Azért vagyunk itt, hogy bemutassuk ezt a kultúrát. Nekem az az este a csúcs, amikor valaki odahív az asztalhoz, és elkezd dalolászni. Ekkor teljesítettem azt a küldetést, amely több generáció óta hagyománnyá vált”

- meséli a 2014-ben Prima díjjal kitüntetett hegedűművész, aki nem mellesleg a Jávor Pál Nemzeti Czigányzenekar alapítója.

A képek beszédesebbek, úgyhogy inkább mutatok néhány alkotást, amivel mostantól találkozni lehet a Baricska Csárdában:

az újságírók ezt a képet nyerhetik megaz újságírók ezt a képet nyerhetik meg

Ge. Á.

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.