2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Gulyás visszatért első sikereinek helyszínére

Kedd reggel kezdetét vette az immáron 39 éves múltra visszatekintő Báthory kézilabdakupa, melynek az elmúlt évekhez hasonlóan ezúttal is a Március 15. utcai sportcsarnok ad otthont.

Az általános iskolás fiúk számára kiírt Báthory-kupára az idei esztendőben négy csapat adta le nevezését. A házigazda Báthory iskola mellett, Nemesvámosról, Tapolcáról és a vajdasági Bezdan városából érkeztek együttesek. A tornát egész pályán, körmérkőzéses rendszerben vívják a csapatok.

Az esemény kedd délelőtti megnyitóján Némedi Lajos köszöntötte a sportolókat. – Elnézve a felsorakozó négy csapatot, a közelgő kölni négyes döntő jutott eszembe. Kívánom nektek, hogy legyen közöttetek olyan sikeres sportember, akinek lépéseit pár év múlva majd a legmagasabb szinten kísérhetjük figyelemmel – fogalmazott Veszprém város alpolgármestere, aki sportszerű küzdelmet kért a fiataloktól.

A torna nyitómérkőzésének kezdődobását Gulyás Péter, a Telekom Veszprém kézilabdázója végezte el. A szezon végén visszavonuló legendás veszprémi szélső egykoron maga is megfordult a Báthory-kupán.

– Talán ’93-ban szerepelhettem itt először. Akkoriban igen komoly sportértéke volt ennek a viadalnak, sokat tanultunk a kézilabdázásról amellett, hogy beleszerettünk a sportágba – tette hozzá Gulyás, aki együttesével a Bajnokok Ligája hétvégi kölni négyes döntőjére készül.