Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

San Francisco leghíresebb látnivalói

2017. május 30. 14:32
San Francisco városképével már számos amerikai filmben találkozhatunk. A Golden Gate híd sejtelmes látványa éppen úgy sokakat megihletett, mint a történelmi múlttal rendelkező Alcatraz szigete. A város meredek utcaival és eklektikus stílusban épült házaival egészen különleges látványt nyújt.

Az Amerikai Egyesült Államok felkeresése sokak álmai között szerepel, és ha a legnépszerűbb úti célokat is sorra vennénk, akkor San Francisco minden valószínűség szerint a lista előkelő helyeire kerülne. A város története egyébként 1776-ban indult, akkoriban azonban még korántsem a mai városképpel találkozhattunk volna. A spanyol telepesek által létrehozott erőd az évek során virágzó nagyvárossá nőtte ki magát.

A tragédiák sajnos San Francisco városát sem kerülték el, itt a neves 1906-os dátumot érdemes megemlíteni, ugyanis ekkor egy földrengés miatt a lakosság körülbelül háromnegyede meghalt. A fejlődésnek azonban ez nem állhatott útjába, és mára a város valamint annak nevezetességei legalább olyan keresettek, mint New York utcái. A statravel.hu azt javasolja a tengerentúlra utazók számára, hogyha idejük engedi, akkor legalább néhány napot érdemes San Francisco területén eltölteni.

A ködbe burkolózott Golden Gate híd

A Golden Gate híd immáron végérvényesen összekapcsolódott San Francisco városával. A gyakran csak ködbe burkolózott hídként emlegetett nevezetesség története 1937-es átadásáig nyúlik vissza. A hídra jellemző köd tulajdonképpen a város fekvésének és az így kialakuló klímának köszönhető. Amikor ugyanis nyáron az óceán felől érkező párás levegő találkozik a városi meleggel, létrejön az a fajta semmihez sem hasonlítható, sejtelmes köd, amelyet már olyan sokszor láthattunk amerikai szuperprodukciókban. San Francisco városában járva érdemes eltölteni néhány órát a híd közelében lévő padokon üldögélve, és átélni azt az egészen különleges atmoszférát, ami csakis erre a környezetre jellemző.

A világ leghíresebb börtöne

A szikla című film rajongóinak valószínűleg nem kell bemutatni az Alcatrazt, mely kétségkívül a világ egyik legnépszerűbb börtönmúzeumaként üzemel napjainkban. Egykoron Al Capone is falain belül raboskodott, ma pedig a börtönmúzeumok szerelmeseinek kihagyhatatlan látnivalójaként tarthatjuk számon. A nemzeti emlékhelyet és múzeumot hajóval lehet megközelíteni, és ott körülbelül egy órás program vár mindazokra, akik szívesen felfedeznék a népszerű szigetet.

Az elmaradhatatlan kábel kocsik

Ha San Francisco városára gondolunk, akkor azonnal a lejtős utcák és az azokon közlekedő kábel kocsik képe jut eszünkbe. Ezekkel is jó néhányszor találkozhattunk már neves filmes produkciókban, így a városban járva megéri ezeket is kipróbálni. A körülbelül 60 ember szállítására alkalmas Cable Car nagy népszerűségnek örvend egyébként a város lakosainak körében is, ezért arra mindenképpen számíthatunk, hogyha utazni szeretnék valamelyikkel, akkor várakozásra előfordulhat, hogy szükség lehet.

Kínai negyed San Francisco-ban? Ilyen is van!

Azt már megszokhattuk, hogy számos amerikai nagyvárosban találkozhatunk kínai negyeddel, s ez San Francisco esetében sincs másként. Nem csak vásárlás, de étkezés alkalmával is érdemes a város e részét felkeresni, hiszen sokféle izgalmas vendéglátóhely közül válogathatunk, és extrém falatokat is megkóstolhatunk.

San Francisco különlegessége valahol éppen abban rejlik, hogy legnevesebb látnivalóit ugyan mindannyian ismerjük, mégis, a városban járva egyfajta semmihez sem fogható atmoszféra ölel bennünket körbe, ennek pedig szerves részét képezi a sajátos utcakép és az ott uralkodó hangulat.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.