Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
15°C

Sok az érzelmileg elhanyagolt gyermek

2017. május 31. 12:00
Emiatt a közösségi médiához fordulnak, ami nem minden esetben szolgálja a fejlődésüket. Az értelmes munkára való nevelés sokat segíthet az elhanyagoltság érzésén - hangzott el a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény által szervezett gyermekvédelmi napon szerda délelőtt a Városházán.

„A mindennapi gyakorlat azt mutatja, hogy nagyon sok érzelmileg elhanyagolt gyermekkel találkozunk, akiknek az igényeit a szüleik nem tudják kielégíteni. Ennek következtében kénytelenek a médiához és az okostelefonhoz fordulni. Emiatt sok olyan hatás éri őket, ami nem kimondottan a fejlődésüket szolgálja”- mondta a Veszprém TV kérdésére Dr. Péter Judit Ágnes gyermek és ifjúsági pszichiáter, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény által szervezett gyermekvédelmi napon szerda délelőtt a Városházán.

Tele volt a Kossuth terem szerda délelőtt a városházánTele volt a Kossuth terem szerda délelőtt a városházán

„Manapság rendkívül háttérbe szorult az értelmes munka fogalma, emiatt a gyermekeket olyan tevékenységre kell ösztönözni, aminek van értelme. Leginkább akarati tevékenységre, vagy munkára, hisz így tudnak segíteni maguknak vagy a családjuknak is.

A számítógépfüggő serdülőket rendkívül nehéz erre rábeszélni, így a szülők edukálása is fontos, akik közül sokan ugyanolyan médiafogyasztók, mint gyermekeik”- mondta.

„Védőnői szempontból kiemelt fontosságú a várandósság és a csecsemőkor végigkísérése, hiszen kevés szakember lát be a családok életébe. A serdülőkor és a kamaszkor szintén egy kritikus időszak, mert nehéz megküzdeniük a saját és a világ változásaival.

Sok a szorongó, depresszív gyermek. Nagyon sok olyan bántalmazásról tudunk, amit a fiatalok maguk ellen követnek el” - mondta a Horváthné Kecskés Diána, a Veszprémi Családsegítő és Gyermekjóléti Integrált Intézmény intézményvezetője, megjegyezve, hogy a városban megközelítőleg nagyjából 1000 fővel vannak kapcsolatban.

Horváthné Kecskés DiánaHorváthné Kecskés Diána

Porga Gyula polgármester a megnyitó beszédében úgy fogalmazott, fontos, hogy mindenki biztonságban legyen a városban. A nehéz és komoly problémákkal küzdő családokat úgy kell segíteniük, hogy baj esetén tudjanak hová fordulni.

„Ebben akkor lehetünk csak sikeresek, ha van párbeszéd, és a veszprémi intézmények nem csak a saját munkájukra figyelve végzik a dolgukat, hanem együtt tud működni a gyermekekkel és családokkal foglalkozó intézmény akár az egészségügyi, szociális és oktatási intézményekkel is.”

Porga Gyula Porga Gyula

A veszprémi szakembereknek szervezett szakmaközi gyermekvédelmi nap célja, hogy körüljárják, hogy a családokat és a gyermekeket milyen problémák és veszélyhelyzetek fenyegetik a mindennapokban. Az előadások során helyi szakemberek beszéltek többek között a családi működés és a pszichoszomatikus betegségek összefüggéseiről, és a serdülőkor problémáiról.

A címlapfotó a Jack című film kivágott jelenete.

Ge. Á.
Domján Attila
további cikkek
’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ ’Vegyétek már észre, hogy itt vagyok, és ez megtörtént velem!’ A perinatális veszteséget, azaz egy csecsemő, vagy magzat elvesztését feldolgozó színházi darab érkezik Veszprémbe április 6-án. A lélek legmélyebb szintjeire is ható előadásnak nem csak az a célja, hogy segítsen az érintett pároknak a tragédia feldolgozásában, a környezetüknek is szolgál tabudöntögető útmutatóval. Cikkünkben a rendező, a színészek és pszichológusok és szakemberek is beszélnek a témáról. 2024. március 21. 8:42 Bölcsődével gazdagodott Csetény Bölcsődével gazdagodott Csetény A kedden átadott Tipegő Csicsergő Bölcsőde két csoportban összesen 24 kisgyerek fogadására alkalmas. 2023. november 8. 10:44 Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven új otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Új, az első közös otthon megvételére, nagyobb otthonba költözésre és lakásbővítésre is felhasználható otthonteremtési támogatást indít a családoknak a kormány Csok Plusz néven  - jelentette be a kulturális és innovációs miniszter. 2023. október 26. 8:56 Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Magyarországnak új szövetségese lett a családok szabadságharcában Novák Katalin a Tesla texasi autógyárában találkozott a milliárdos vállalkozóval, Elon Muskkal. Cikkünkben bemutatjuk, hogy miről beszélgettek a találkozón. 2023. szeptember 26. 12:52

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.