Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Különleges sörökkel és újdonságokkal színesített sörfesztivál

2017. június 1. 4:30
Június 15. és 18. között rendezik meg az V. Veszprémi Sörfesztivált. Ennek apropóján tartották csütörtökön a fesztivál sajtótájékoztatóját a Hangvilla kávézójában, ahol bemutatták az idei fesztivál újdonságait és részletes programját.

A sajtó képviselőin túl jelen volt Szűcs Balázs a Historia Cégcsoport ügyvezető, Saári Annamária a fesztivál egyik főszervezője, valamint a szombati nap sztárfellépői közül az Ocho Macho zenekar énekese Krichknopf Gergő és dobosa Mersics György.

Szűcs BalázsSzűcs Balázs

A rendezvény sikerességét Szűcs Balázs ügyvezető elmondása szerint a fesztivál ingyenességében, valamint a sokféle sörökben látják. Idén is több mint 50 hazai és nemzetközi sört fognak árusítani, melyek közül a legtöbb kézműves. A különleges italok mellett igyekeztek a prémium szengmens fellépőit elhozni Veszprémbe, ezzel kielégítve minden korosztály igényét.

Saári AnnamáriaSaári Annamária

Saári Annamária elmondta, hogy újdonságként ebben az évben 12 új sörfőzdével is találkozhatunk,. A vezető szerepű História söröket hatféle ízben kóstolhatjuk, és 2 pavilonban vásárolhatják. Emellett megtalálható lesz a Hedon Balatonvilágosról, a Zirci Apátsági sörfőzde Zircről, a Kissler sörfőzde Dombóvárról, a Fóti sörfőzde Fótról, Szent András sörfőzde Békésszentandrásról, a Kapucinus Magyarherterendről, a cseh kézműves söröket forgalmazó Beerboard és a nemzetközi sör vonalat erősítve a német Paulaner, a Heineken és a Carlsber sörgyár termékei is.

Csütörtökön 18 órakor ünnepélyes keretek közt nyitják meg a fesztivált, ahol beszédet mond Porga Gyula polgármester. Ezt követően a 2011-es X-Faktor győztese, Kocsis Tibor lép a színpadra, az estét pedig a Hollywoodoo zenekar zárja.

A pénteki napot 18 órakor a Fun Thomas Band nyitja, az este sztárfellépője 20 órától Péterfy Bori és a Love Band lesz, 22 órától pedig DJ Edgár szórakoztatja a közönséget.

Szombaton 15.30-tól az Acro Dance Rock & Roll SE bemutatóját láthatjuk, majd 16.30-kor a Gotthy Live Project műsora következik. Ezen a napon 18.30-tól Bogi és 20.30-tól az Ocho Macho koncertjét élvezhetik a fesztivál résztvevői, de az este velük még nem ér véget, hiszen 22.30-tól DJ Super Stereo zenél.

Mersics György, Kirchknopf Gergő, Szűcs BalázsMersics György, Kirchknopf Gergő, Szűcs Balázs

Kirchknopf Gergő, az Ocho Macho zenekar énekese elmondta, hogy ez idáig Veszprémben szabad téren még nem koncerteztek, de már nagyon várja az új élményt. A zenekar is készül újdonsággal, különleges vizuális élménnyel és zenei frissességgel a koncertezők számára. Idén jelenik meg következő nagylemezük, az egyik új számukat már hallhatják is a veszprémi koncerten résztvevők.

Vasárnap ismét táncbemutatóval nyitják a napot 15.45 órakor a FootNotes Dance Company-val. 16.30 órakor Béres Alexandrával találkozhatnak a Historia Kertben. 17.45 órától Polgár Peti szórakoztatja a közönséget, a fesztivált 19 órától a Kozmix koncertjével zárják.

A gyermekekre is gondoltak szervezők. Minden nap készültek számukra légvárral, kisvasúttal, kézműves foglalkozásokkal, póni lovaglással, valamint lesz bátorságpark extrém hintával, eurobungeeval.

A Historia kert környékén élők pihenését figyelembe véve a koncertek a fesztivál minden napján még éjfél előtt befejeződnek. A továbbiakban a fesztivál programjairól, és bővebb információkról a fesztivál facebook oldalán, illetve a http://www.veszpremisorfeszt.hu/ oldalon tájékozódhatnak.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.