2018. június 24., vasárnap
Iván névnap

Kölni élmények – a Bajnokok Ligája kulisszái mögött

Minden sportrajongó számára nagyszerű élmény egy nagyszabású sporteseményen részt venni. Ám sokan irigylik a sportújságírókat, akik a kulisszák mögé is belátnak. Megkérdeztük őket, hogy milyen élményekkel tértek haza a Bajnokok Ligája négyes döntő után?

A Telekom Veszprém zsinórban negyedszer, a Vehir csapata pedig harmadszor vehetett részt a kölni tornán, ami klubszinten a kézilabda csúcseseménye.

Zatkalik Dávid elmondása szerint az előző évekhez hasonlóan a szervezés idén is remek volt. Munkájukat könnyítve kellő figyelmet kaptak a média képviselői is. A sok feladat mellett persze hatalmas élmény is a torna, ahol két nap alatt négy meccsen láthatták a világ legjobbjait. Méghozzá Európa egyik legnagyobb sportcsarnokában, amely egyébként a logisztika csúcsa.

A Lanxess Aréna igazi multifunkciós csarnok lenyűgöző méretekkel és a kulisszák mögött található apró részletekkel szinte egy útvesztő az egész. Az aréna alatt kamionok sürögnek-forognak, buszok parkolnak, s az újságírókat is mikrobuszok várják a nap végén.

A németek minden részletre odafigyelnek a cateringes szobák berendezésétől elkezdve az aréna folyosóin elhelyezett televíziókon át, hogy mindenről azonnal értesüljön az újságíró, ami a küzdőtéren történik.

Tál Dominiknek fotósként és kézilabda-rajongóként is egy életre szóló élmény volt a Kölnben töltött idő. Nemcsak a meccsek élményei és a pénteki Media Call sajtótájékoztató közvetlensége lesz emlékezetes számára, de német nyelvtudásának köszönhetően az ő feladata volt Dávid kérdései alapján beszélgetni Uwe Gensheimerrel, aki a világ egyik legjobb balszélsője, és a PSG edzőjével, aki óriási tiszteletnek örvend a szakmában a meglehetősen nyers stílusa ellenére is.

Itthon vagyunk – egy szóval így lehetne jellemezni a veszprémi szurkolók kölni jelenlétét.

A veszprémi szurkolók nem csak itthon tudnak hangosak lenni, de a csapatukért időt, pénzt nem kímélve 1100 km-re Veszprémtől is odaadó, kitartó, hűséges, elszánt, hangos szurkolók voltak, ami ebben a sportágban kuriózum. Ezt más sem bizonyította, mint a szombati vereség miatt kissé "langyosan" indult gyülekező a kölni dómnál, ami aztán olyan hangulatúvá kerekedett, hogy azt még a helyiek is megbámulták.

„A szokásos szurkolói rigmusok mellett először szólalt meg az Ismerős Arcok dala, a Nélküled, amely, hátborzongató élményt nyújtott a több mint ezer veszprémi torokból” – mondta el kérésünkre Zatkalik Dániel.

Voltak, akik nem értették, mi folyik éppen, csak tetszett nekik az „előadás” és ott maradtak a szurkolókkal. Nemcsak magyar drukkerek érkeztek a döntőre buzdítani a veszprémi csapatot, több német ajkúval, de még franciával is találkoztak Veszprém-mezben.

A kocsmából a Kör szólt, három napig Kölnben minden rólunk szólt. A fő cél - az arany - nem sikerült, de az abszolút esélyesnek kikiáltott Barcelona legyőzése miatt a szurkolók és a Vehir csapata is jó szájízzel indult haza Veszprémbe.