Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Szélesszájú orrszarvú érkezett a veszprémi állatkertbe

2017. június 9. 9:55 // Forrás: mti / Veszprémi Állatkert
Szélesszájú orrszarvú érkezett a veszprémi állatkertbe Hollandiából pénteken reggel, a kéttonnás tehénnel kiegészülve a legnagyobb létszámú, ötfős orrszarvúcsapat a veszprémi állatkertben található Magyarországon.

Török László igazgató az MTI kérdésére elmondta, hogy Makoubu, a 22 esztendős orrszarvú tehén egy speciális, minden komforttal felszerelt konténerben érkezett Veszprémbe a hollandiai Beekse Bergen szafari parkból, az utazást jól viselte. A konténert egy negyventonnás óriásdaru segítségével emelték le a szállító járműről és helyezték az orrszarvú ház bejárata elé.

Az állatokat fokozatosan szoktatják össze, Makoubu néhány napig az orrszarvúházban tölti az idejét, majd az állatkertben kialakított Afrika szavannára kerül, várhatóan a jövő hét elején, ahol már a látogatók is megtekinthetik. A kéttonnás orrszarvú tehenet érkezésekor almával és szénával kínálták. Napi adagja mintegy 80 kilogramm takarmány. Az orrszarvúk állatkerti körülmények között akár 50 esztendőnél is tovább élhetnek.

Az igazgató elmondta azt is, hogy a veszprémi állatkert első szélesszájú orrszarvúja 2007-ben érkezett Pablo személyében, aki mára több mint két és fél tonnát nyom. Pablo idén lesz negyven esztendős. 2010 tavaszán ékezett az állatkertbe két szélesszájúorrszarvú-tehén, Rebeka és Naruna az Észak-Németországi Hodenhagen melletti szafari parkból, 2014 májusában költözött Veszprémbe, Rafiki, a fiatal tenyészbika. Makoubu, a legújabb jövevény az európai fajmegőrző tenyészprogram keretében érkezett Veszprémbe.

zoo
vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.