2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

A ’Happy End’ tényleg virtuálisan kezdődik?

 • 2017.06.20
  12:00
Az emberek manapság nem csak a valóságukat élik meg, de a virtuális valóságot is. Szinte mindent ott csinálnak. Ott beszélgetnek, ott étkeznek, és ott is lesznek „szerelmesek”. De tényleg szerelmet keresünk az interneten?

Az internet sokak szerint elidegeníti az embereket, mivel használói hajlamosak inkább órákat gubbasztani a monitor előtt, mint hogy a való életben létesítsenek magukkal kapcsolatot. Ugyanakkor a világháló egyben remek platformul szolgálhat a társkereséshez is.

Az internetes társkeresés rendkívül elterjedt ismerkedési módszer. Gyökeresen megváltoztatta, hogy miként keresünk szerelmet, társat vagy éppen új barátokat. Manapság sokat dolgozunk, és sajnos arra sincs garancia, hogy az Igazi egy barátunk barátja, akivel biztosan összehoz a sors. Lehet ez is egy magyarázat arra, amiért regisztrálunk társkereső oldalakra.

A cyber-románcok egyik összetevője nyilván a helyzet különlegessége. A számítógép használata közben lehetőségünk van arra, hogy új módon kerüljünk valakivel intim kapcsolatba, ez önmagában is bizsergető, izgalmas dolog. Különlegesnek érezzük magunkat és főleg az ismeretlen másikat, s ettől még vonzóbb a kapcsolat lehetősége.

Az online társkeresés népszerűségének köszönhető talán az is, hogy kedvünkre válogathatunk a különféle oldalak közül.

Gyors, hatékony, egyszerű, garantált, olcsó, ingyenes!

– ezekkel a hangzatos címszavakkal csábítanak minket a különféle oldalak. De nem csak eszerint választhatjuk ki a számunkra kedvező társkereső oldalt, hanem hogy milyen kapcsolatot keresünk.

Vannak, akik a társkeresőt mint közösségi oldalt használják, és az is gyakori, hogy a különböző közösségi oldalakon társkereső alkalmazásokat használnak. Hatékonyságát figyelembe véve dönthetik el, melyiket is választják, akik online társkeresésre adják a fejüket. Illetve, hogy milyen társat is keresünk magunknak. Tényleg a világhálón kívánjuk megtalálni a nagy Ő-t, vagy csak egyéjszakás kalandot keresünk? Mindkettőre lehetőséget ad az internet.

Igényes társkereső oldalak

 • Regisztrációhoz kötöttek
 • Általában fizetősek - a gyakorlat szerint a fizetős oldalak külalakja és tartalma is sokkal igényesebb az ingyenes társkeresőkénél. Érdemes ezen oldalakat előnyben részesíteni, ha szándékaink ténylegesen komolyak - egyfajta előszűrőt is jelent.
 • Részletes szűrőrendszer - A részletes keresési feltételeknek köszönhetően könnyű kiszűrni azokat a felhasználókat, akik valóban érdekelnek minket és paramétereik alapján illenek is hozzánk.
 • Az ilyen oldalak többségének tartalmát rendszeresen moderálják, gondosan ellenőrzik biztosítva a gondtalan társkeresést.
 • Hosszas folyamat – beszélgetés, ismerkedés után jön el csak az a bizonyos első találkozás

Alkalmi partnert kereső oldalak, csoportok

 • Ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek
 • Részletes szűrőrendszer – nem olyan tulajdonságokra kérdez rá, ami az Igazi megtalálásában segíthetne, leginkább szexuális hajlamainkra kíváncsi.
 • Közösségi oldalakon egyre elterjedtebbek
 • Gyorsan „társra” lelhetsz.
 • Nincs kertelés, akár aznap már a lakásodon lehet, vagy te nála, megegyezés szerint.

Nem kötelez saját neved használatára – ha nem a közösségi oldalak csoportjairól beszélünk.