2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

Pro Meritis díjat vehetett át Fodor Csabáné

2017. június 22. 4:31
Kedden este tartották a Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskola tanévzáró ünnepségét.

A Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanévzáró ünnepségén Ebele Ferencné igazgató beszámolt az elmúlt évről, a pedagógusi munkáról, a diákok versenyeken elért eredményeiről és az iskola rendezvényeiről. A végzős diákok közül a sikeres felvételinek köszönhetően többen a következő tanévet gimnáziumban folytathatják.

Az igazgató beszédét követően Brányi Mária alpolgármester Pro Meritis díjjal jutalmazta Fodor Csabánét, az iskola tanítóját. Pro Meritis díjjal azon személyeket tüntetik ki, akik tevékenységükkel Veszprém anyagi, szellemi és művészeti életét gazdagítják.

Fodor Csabáné tanító 1983 óta a Simonyi Zsigmond Ének- Zenei és Testnevelési Általános Iskola tantestületének tagja. Munkáját elhivatottság, szakmai felkészültség, lelkiismeretesség, a minőség iránti elkötelezettség jellemzi. Fontosnak tartja az olyan időtálló értékek átadását, mint hazaszeretet, becsületesség, felelősség, tisztelet, fegyelem, hagyományok ápolása. Napi munkájában nagy hangsúlyt fektet a tehetséggondozásra, valamint a tanulási nehézségekkel küzdő gyermekek felzárkóztatására is. Az általa szervezett bábcsoporttal rendszeres résztvevői országos találkozóknak, ahol számos sikert értek el. Jelentős szerepet vállal szabadidős tevékenységek szervezésében is.

A tanévzáró és díjátadó ünnepélyen a Simonyi Zsigmond Általános Iskola tanulói kulturális műsorral színesítették az ünnepséget.

Riskó Annamária
Domján Attila

További cikkek

Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Növekvő gyermekszám és fejlődő infrastruktúra a veszprémi falvak iskoláiban
Dudaron, Nagyesztergáron, Szentkirályszabadján a helyi általános iskolák tornatermeit újították fel, Ősiben pedig tantermet modernizáltak az elmúlt időszakban. Minderre a Magyar Falu Program támogatásai révén volt lehetősége a tankerületnek, amelynek van olyan intézménye, ahol az utóbbi 5 évben megduplázódott a gyermeklétszám.
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
A szeretet és a szerelem filozófiája köré épült a Pannon Kultúrklub legutóbbi beszélgető-estje a Papírkutyában.
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Harmincöt éves jubileumához érkezett a Rózsa iskola
Az évfordulót gálaműsorral ünnepelte az intézmény csütörtökön.
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Bemutatták a Pannon Egyetem oktatói által szerkesztett Trianon-kötetet
Két évvel ezelőtt volt a Trianoni békediktátum aláírásának századik évfordulója, ennek apropójából tartottak konferenciát 2020-ban az egyetemen. Az elhangzott előadásokból végül könyv is született, ennek a bemutatóján jártunk.
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
A szakképzésben rejlő kreativitást élhették át a gyerekek
Általános iskolások keze munkáját dicsérik azok a kis homokfutó autók, amelyeket a Szakipark projekt keretében meghirdetett pályázaton készítettek el különböző fa- és fémelemek megmunkálásával. A legügyesebb alkotásokat kedden díjazták az iparos parkban, ahol szóba került az is, hogyan kapcsolódik ez a játékos program a térség egyik legnagyobb ipari beruházáshoz.