2022. május 28.
//
Emil, Csanád névnap

A négy elem - Gerhes Gábor kiállítása nyílik meg a Csikász Galériában

2017. június 23. 3:00
Június 24-én, szombaton 18 órakor a Művészetek Házában, a Csikász Galériában nyitják meg Gerhes Gábor – A négy elem című kiállítását.

A nyár nemcsak a balatoni strandolásról szólhat, a kulturális élményekre vágyók Veszprémben is találnak kedvükre való kikapcsolódási lehetőségeket. Új sorozatunkban elsőként a veszprémi Toruinform Iroda ajánlásával mutatjuk be a szombaton nyíló Gerhes Gábor – A négy elem című kiállítást, ahol a művész tárlatvezetést is tart a megnyitót követően.

A Munkácsy-díjas képzőművész, Gerhes Gábor grafikus és festő a konceptuális művészet egyik legfontosabb hazai képviselője. Gerhes alkotásaihoz a környezetében fellelhető anyagokat és tárgyakat használja fel. Festményei és installációi emblematikus tömörségűek. Munkásságának főbb témái a magánszféra és a hétköznapok világa.

A Csikász Galériában látható egyéni kiállítása a művész utóbbi években készült munkáiból állt össze. A tárlat már címében is tartogathat egy kis izgalomfaktort a történelmi kor kedvelőinek, hiszen a XX. századi festészet leghírhedtebb alkotását idézi meg: a Hitler kedvenc festőjeként ismert Adolf Ziegler 1937-ben készítette el A négy elem című művét, a kiállítás ennek Gerhes-féle videoparafrázisa.

A június 24-én szombaton kezdődő kiállítást Fenyvesi Áron művelődéstörténész nyitja meg, amely szeptember 9-ig tekinthető meg a Művészetek Háza nyitvatartási idejében, hétfőtől szombatig 10 és 18 óra között.

Riskó Annamária

További cikkek

Töltsd a nyarat nemzeti parkokban!
Töltsd a nyarat nemzeti parkokban!
Bár a legtöbben a vakációt vízparton képzelik el, a zsúfolt strandokkal szemben a természet nyugalma sokkal inkább képes kikapcsolni és feltölteni bennünket. Ráadásul ilyenkor sem muszáj csak túrázni: nemzeti parkjaink többféle élményt is kínálnak. Az európai nemzeti parkok napján öt hazai és öt külföldi helyszínt ajánlunk.
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Két veszprémi foglalkoztató füzet jelentetett meg a népszerű Kajla mozgalom. A füzetek feladatait követve a kisiskolás gyerekes családok játékos úton ismerkedhetnek meg a megyeszékhely nevezetességeivel.
Már virtuálisan is bebarangolhatjuk az egykori római légiós balácai villagazdaságát
Már virtuálisan is bebarangolhatjuk az egykori római légiós balácai villagazdaságát
Három év szünet után ismét látogatható a balácai római kori villagazdaság, egy új virtuális valóság fejlesztésnek köszönhetően pedig szinte a saját bőrünkön érezhetjük, milyen lehetett itt az élet a 3-4. században.
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
Az elmúlt tíz évben exponenciálisan nőtt az Országos Kékkör népszerűsége, a covid miatti lezárások pedig minden korábbinál több embert csábítottak a szabadba – sokan közülük a szigorú korlátozások után is megtartották új hobbijukat. Nem meglepő: a kéktúra mozgalomban minden megvan, ami a 21. században népszerűvé teheti a természetjárást.
Válsághelyzetben nem a termék, az üzenet a fontos
Válsághelyzetben nem a termék, az üzenet a fontos
Talán egyetlen ágazatot sem sújtott annyira a Covid-válság, mint a turizmust, a helyzethez képest mégis egészen jó éveket zárt a hazai szektor. De min múlt ez és mire érdemes figyelni a jövőben is a marketingben?