2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

A hétfői londoni merénylet csak következmény

Sokakban gyűlik a harag a kormányok tehetetlensége miatt -ezt bizonyítja az a hét eleji merénylet is, amely kifejezetten a muszlimok ellen irányult Észak-Londonban. Ha ez így marad, jövőben további „ellenterrorra” készülhetünk.

Mint ismeretes, hétfő hajnalban (07.19.) egy furgon az észak-londoni Finsbury Park mecsetjének tagjai közé hajtott, akik a ramadán böjtjét követő éjszakai imádságról távoztak. A rendőrség végleges adatai szerint egy ember meghalt, nyolc sérültet kórházba szállítottak. Két ember könnyebb sérüléseket szenvedett, őket a helyszínen látták el.

Úgy tűnik, a megszaporodó terrorcselekmények miatt többekben gyűlik harag a kormányok tehetetlensége miatt, ez pedig olyan önbíráskodáshoz vezet, mint a hétfői merénylet. A terv ugyanaz volt, mint a dzsihadistáké szokott: furgonnal a járókelők közé hajtani, majd megkéselni annyi embert, amennyit csak lehet. (Az már más kérdés, hogy ezt nem sikerült maradéktalanul végrehajtania.)

Európában nem szokás bárkit megölni a vallási hovatartozása, identitása, vagy politikai nézetei miatt, ám az iszlám ideológia szerint ez megengedett, és mivel 1400 éve töretlenül harcolnak sikeresen pénzzel, szavakkal és erőszakkal a nem-muszlimok ellen, a jövőre nézve elég rossz kilátásaink vannak.

Nem csoda, hogy az őslakos európaiaknak is kezd elege lenni ebből, és egyre láthatóbban lépnek fel a kultúrájukat ért támadások miatt. Eleinte tüntetésekkel, később pedig erőszakkal. A probléma csak az, hogy az erőszak semmire sem megoldás.

Nem lennék meglepve, ha ezt a hétfői támadást a közeljövőben továbbiak, akár brutálisabbak követnék a muszlimok ellen, ami aztán „legitimizálhatja” a következő hitetlenek elleni terrorcselekményeket.

Az meg remélhetőleg tényleg csak disztópia, hogy a muszlim-nem muszlim közötti ellentét polgárháborús állapotokat és értelmetlen mészárlást eredményez pár éven belül Európában. Addig bízzunk abban, hogy a polkorrektségből a politikai vezetők is felébrednek, és a látszatmegoldások helyett valóban cselekednek, mielőtt még nagyobb káoszba fordul minden. Vagy érdekel ez egyáltalán valakit?

Címlapfotó: TheJournal.ie