Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Színesebb zenei palettát ígér az idei Auer Fesztivál

2017. június 26. 16:08
Augusztus 2. és 6. között rendezik meg az idei, immár harmadik Auer Fesztivált Veszprémben. A programot hétfőn mutatták be.

Auer Lipót a leghíresebb veszprémi, aki azonban szülővárosában méltatlanul kevés figyelmet kapott hosszú évtizedeken keresztül – fogalmazott Porga Gyula polgármester a sajtótájékoztatón. Mint mondta, ezt igyekszik orvosolni az Auer Fesztivál, amelyről már az első évében kiderült, hogy egy valóban hiánypótló esemény.

Porga Gyula polgármesterPorga Gyula polgármester

A részletes programot Kováts Péter hegedűművész, a fesztivál főszervezője ismertette. A rendezvénysorozat idén három helyszínen: a Szent Mihály székesegyházban, a Megyeházán és a Hangvillában valósul majd meg.

A nyitónapon a Fülei Balázs - Varga István - Kováts Péter alkotta Auer Trió ad koncertet a Megyeházán – a három művész tavalyi közös játéka után döntött úgy, hogy Auer Lipót tiszteletére folytatják együttműködésüket.

Augusztus 3-án Suyoen Kim koreai származású német hegedűművésznőt hallhatjuk a Szent Mihály székesegyházban, aki Bach-szólóestet ad a főtemplomban. A művésznő előadásmódja az egyszerűségre, természetességre, tiszta interpretációra épül. Hangszerét 1684-ben készítette Antonio Stradivari. Ugyanezen a napon a könnyebb hangvételű, humorra és a zenei paródiára építkező orosz Aleksey Igudesman szórakoztatja majd a közönséget a Hangvillában.

Kováts PéterKováts Péter

Augusztus 4-én Ray Chen taiwani-ausztrál hegedűművész lesz a Hangvilla vendége. A fiatal művész újszerű, őszinte módon közelít a zenéhez, minden hangjában hallatszik a felfedezés öröme. 2008-ban megnyerte a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűversenyt, 2009-ben pedig az egyik legrangosabb vetélkedőt, a Queen Elisabeth Music Competition-t. Hangszere egy 1715-ös Strad.

Augusztus 5-én Frankl Péter zongoraművész lesz a Mendelssohn Kamarazenekar partnere a Hangvillában, míg a Megyeházán Tcha Limberger vak gitáros-énekes-hegedűs és a magyar gipsy-swing zenekar, a Canarro játszik.

Augusztus 6-án a világban komoly helyen jegyzett, ám Magyarországon ritkán hallott Keller Kvartet játszik majd Ránki Dezső zongoraművész közreműködésével. Veszprémbe látogat Vadim Repint, napjaink egyik legnagyobb világsztárja, az orosz hegedűművészet kiemelkedő alakja, aki egy 1743-as Guarneri del Gesù hegedűn játszik.

A fesztiválon a fiatal tehetségek is bemutatkozhatnak: a díjnyertes Gárdonyi Zoltán Kamarazenekar augusztus 4-én a Megyeházán áll a közönség elé, és ugyanezen a napon a Zeneakadémia Karrierirodájának fiatal művészeit is láthatjuk és hallhatjuk a főszékesegyházban.

Schöngrundtner Tamás
további cikkek
Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Májusban kinyit az első borszalon Veszprémben Megérkezett az első gólya Veszprémbe egy új rendezvény képében, ami az EKF eredményességét már az azon túli időszakban bizonyítja. Az első Veszprémi Borszalon azokat az értékeket képviseli, aminek erősítésén a kulturális főváros program hosszú időn át dolgozott. Május végén pedig bárki megtapasztalhatja ezt a Várban található impozáns helyszínen, amiről szerda délután árultak el a szervezők többet. ma 1:47 Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Új műfaj mutatkozik be a Kabóca Bábszínházban Különleges, zenés gyerekelőadással készül a Kabóca Bábszínház 2024 tavaszán: a Piroska és a Farkas című operilla bemutatója 2024. május 11-én 16 órakor lesz a Deák Ferenc utca 13. szám alatt.  2024. április 16. 15:42 Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor: erős szálak kötnek Veszprémhez Gáspár Sándor Kossuth-díjas színész volt a Vehír közéleti sorozatának legutóbbi vendége, így néhány szerencsés olvasónk egy kötetlen beszélgetésen vehetett részt, ahol maguk is feltehették kérdéseiket a színésznek. A Veszprémhez szorosan kötődő művész életformájáról, többlakiságáról is mesélt, amelyről egy videós összeállítást is megtekinthetnek. tegnap 13:29

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.