2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Ez már történelem

2009. május 6. 13:14
Három lovassys lány Rákocziról és az ipari forradalomról.

A lányok egymás szavába vágva mesélték: - A legjobban ettől féltünk. A teszt része nagyon nehéz volt, az esszék egész jók lettek. Az esszék között volt például az ókori illetve zsidó vallások, a 2. ipari forradalom, Rákóczi szabadságharc leverése, Magyarország társadalma a két világháború között, illetve a magyarországi parlament működése is.


Magyar Boglárka, Fekete-Kertész Andi és Huller Zsófia

A lányok elmondták, hogy nem sokat tudták használni az atlaszt, Andi hozzátette, hogy az egészhez csak lexikális tudás kellett.

Most az angol illetve német érettségire készülnek, ami holnap lesz, majd a jövő heti szabadon választott tantárgyakra kell kicsit rágyúrni, hiszen a kémia és a biológia külön-külön sem egyszerű, de a lányok mindkettőre beneveztek.

Kéz és lábtörést, lányok! ;)

Molnár Nóri

További cikkek

Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül ünnepelhetünk augusztus 20-án
Korlátozások nélkül lesznek látogathatók az augusztus 20-ai állami és önkormányzati rendezvények, de további két alkalommal is felfüggeszti a kormány a veszélyhelyzet alatti védelmi intézkedéseket.
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
2021-ben a NAPRAFORGÓ lett Magyarország Tortája
Fodor Sándor budapesti cukrász kreációja, a „NAPRAFORGÓ” fantázianevű torta viselheti idén a Magyarország Tortája címet. A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt és az „Egy a Természettel” versenyt is Füredi Krisztián cukrászmester nyerte a „Beszterce rózsája” és a „Nimród” fantázianevű alkotásokkal.
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Valóban a körforgalmak városa Veszprém?
Mielőtt elolvasnák a cikket, tippeljenek, vajon hány körforgalom van Veszprémben? A végén eláruljuk a pontos számot, de előtte még mutatunk érdekes, sokszor meghökkentő megoldásokat a nagyvilágból.
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
Közügyektől való eltiltás. Mit jelent pontosan?
A bűnügyi hírek közt gyakran szerepel a közügyektől való eltiltás fogalma. Mit tehet és mit nem, akit eltiltanak a közügyektől? A főügyészség megyei statisztikákkal válaszol.
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
Mégis elindulhat az előválasztáson Katanics Sándor
A DK helyi politikusa közösségi oldalán jelentette be, hogy ugyan nem a DK színeiben, de várhatóan el tud indulni az ellenzéki előválasztáson ősszel.