2018. július 23., hétfő
Lenke névnap

A baloldal döntése miatt épülhet társasház a Szerelem-szigeten

A városképbe nem illő épületnek senki nem örül, Katanics Sándor a júniusi közgyűlésen napirend előtt is kritizálta emiatt a jelenlegi városvezetést . Csakhogy az építkezést lehetővé tevő szabályozást nem a Fidesz, hanem Katanicsék szavazták meg 2005-ben.

"A város legszebb részén, a Szerelemszigeten épülő 6 lakásos lakóparkban kínálunk exkluzív kivitelezésű lakásokat. Pazar környezetben, kilátással a várra, a SÉD patak partján" - idézte Katanics Sándor a hirdetést. A Demokraták Veszprémért frakció képviselője azt kérdezte a polgármestertől, miért nem akadályozta meg, hogy ilyen, a városképbe nem illő épület jöhessen létre a Séd-parton?

A polgármester emlékeztette a képviselőt, hogy a 2005-ben elfogadott rendezési tervet, ami lehetővé teszi a Szerelem-szigeten történő építkezést, Katanics Sándor és Hartmann Ferenc is megszavazta, ellenben a Fidesz-frakcióval, amely nemet nyomott a módosításra.

Brányi Mária alpolgármester, a Buhim-völgyi Baráti Kör akkori elnöke elmondta: több mint száz aláírással tiltakoztak a rendezési terv elfogadása ellen, mert az volt az álláspontjuk, hogy a városképi, település-szerkezeti sajátosságokat sértené a további zöldfelületek beépítése. 2005-ben azt kérték a képviselő-testülettől, hogy ne épülhessenek az akkorinál nagyobb ingatlanok a területre, de a civil szervezet észrevételeit a baloldali városvezetés lesöpörte az asztalról.