Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Pihenőparkot kapott a kórház

2017. július 4. 4:30
Árnyas fák között, egy utcakönyvtár és játékok társaságában lábadozhatnak mostantól a megyei kórház kisebb és nagyobb betegei az O és a D épület között kialakított kertben.

Az új pihenőparkot hétfő délután, a Semmelweis Ignác születésének 199. évfordulója alkalmából tartott ünnepség keretében adták át, ahol a kórház dolgozóit is díjazták.

Dr. Dávid Gyula főigazgató megnyitó beszédében kitért az egészségügyi dolgozók elengedhetetlenül fontos szerepvállalására, hiszen ők azok a mindennapi hősök, akik egész évben rendelkezésre állnak és szolgáltatásukkal hozzájárulnak a nyugodt hétköznapok megteremtéséhez. A Semmelweis-ünnep az ő ünnepük, amikor a legkiválóbbak egy kicsit reflektorfénybe kerülhetnek, ugyanakkor fontos megjegyezni, a legjobbak teljesítménye mögött is csapatmunka van – fogalmazott.

A Kossuth Zsuzsanna-díjasokA Kossuth Zsuzsanna-díjasok

Az elismerések szempontjából az idei év különösen kiemelkedőnek számít, hiszen az első katonakórházakat megszervező Kossuth Zsuzsanna születésének 200. évfordulója alkalmából a Magyar Ápolási Egyesület Kossuth Zsuzsanna emlékévet hirdetett 2017-ben, a jubileum kapcsán pedig a Magyar Egészségügyi Szakdolgozó Kamara ezüst emlékérmeket bocsátott ki. Ezzel a díjjal ismerték el a Csolnoky Ferenc Kórház öt szakdolgozójának munkáját, név szerint:

  • Albrechtné Léman Tímea
  • Kálló Zoltánné
  • Nagyné Orbán Andrea
  • Szabó Béláné
  • Szlanyinka Istvánné

Középen Schnitter ÉvaKözépen Schnitter Éva

Emellett ezen a napon adták át az Év szakdolgozója-díjat is, mellyel a kórház vezetése és a NUMIL MAGYARORSZÁG Kft. 2014. óta kívánja kifejezni nagyrabecsülését a közvetlen betegellátásban résztvevő szakdolgozó kollégának. A többek között bruttó 100 ezer forintos pénzdíjazású elismerést Schnitter Éva ápoló, gyakorlati oktatási koordinátor vehette át, aki az I. Belgyógyászati Osztályon dolgozik elsősorban oktató nővérként, nevelve a jövő egészségügyi dolgozóit. A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) Semmelweis-díját Nagy Ildikó, a Gyermekgyógyászati Centrum Gyermekintenzív osztály ápolója kapta.

Az említett díjak mellett további kitüntetésekben, illetve kinevezésekben részesültek a dolgozók, de a kórháznak is jutott ajándékból: Horváth István és felesége felajánlásának köszönhetően egy, a daganatsebészetben nélkülözhetetlen EUROPROBE E 3.2 típusú Gamma kamerát vehetett át dr. Dávid Gyula főigazgató és dr. Rácz Jenő, a Veszprém Megyei Kórház Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kórház mindennapjainak könnyebbé és kellemesebbé tételét szolgálja az újonnan átadott pihenőpark is az intézmény O és D épülete között. Dr. Dávid Gyula elmondta, a Semmelweis Szakügynökség jóvoltából egy évvel ezelőtt már átköltözhettek az új szakrendelő szárnyba, illetve különböző jótékonysági támogatásoknak köszönhetően egy új gyerekvárót is létrehozhattak ott, hogy a családok otthonosabb körülmények között várakozhassanak az ellátásra.

A támogatás akkor is nagyon jól jött, az adományozásnak pedig szerencsére nem szakadt vége idén sem. A Continental felajánlásának köszönhetően 250 ezer forintot kaptak a gyerekek örömére szolgáló játékok megvásárlására, amelyet a kórház udvarán található pihenőparkban helyeztek el, így a kicsik akár a szabadban is eltölthetik az időt. A Sándor Anita tájépítész tervei alapján készült, a Szerelem-sziget helyi meghosszabbításaként szolgáló mini parkban egy utcakönyvtár is helyet kapott. A kórházi könyvespolcot bárki szabadon használhatja a kórházban, ugyanazon elv alapján, mint a Fricskánál található könyvtár esetében: a kedvesnek találtatott könyvek helyett egy saját, már megunt, másnak viszont érdekes könyvet lehet betenni.

A park gondozásában nyújt segítséget az MTD Hungária Kft. is, akik egy fűnyíró traktorral járultak hozzá a terület és az egész intézmény tisztántartásához.

Bertalan Melinda
további cikkek
Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát életmód Két veszprémi szakember újraértelmezte az egészség fogalmát Két veszprémi szakember összefogott, hogy az egészséges életmódhoz kapcsolódó szakmai tudásukat egyesítve újra értelmezzék az egészség fogalmát az emberek gondolkodásában. Hiánypótló előadás-sorozatukban a dietetika és a testedzés harmonikus és gyakorlati összhangjára hívják fel a figyelmet. Nem tananyagot felmondva, hanem személyes, életközeli példákkal. Nyikos Ráhel és Péteri Dávid meséltek közös projektjükről. 2024. április 16. 21:19 A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus A nők esetében továbbra is az emlőrák, a férfiaknál a prosztatarák a leggyakrabban diagnosztizált daganattípus - olvasható a Magyar Rákellenes Liga szerdán, a nemzeti rákellenes nap alkalmából közzétett közleményében. 2024. április 10. 15:08 Energiaital-függők a magyar fiatalok Energiaital-függők a magyar fiatalok Már az Országgyűlés előtt van az a törvényjavaslat, ami kimondja, hogy a jövőben energiaitalt csak tizennyolc év felett vásárolhat valaki. Tehát gyakorlatilag az alkohollal és a dohánytermékekkel kerül egy körbe, utóbbihoz képest azzal a különbséggel, hogy n száműzik a trafikokba, a boltok polcain kint lehetnek. A green.hu segítségével összeszedtünk néhány statisztikát, amire a törvényjavaslat reagál. 2024. április 10. 12:00 Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Nyártól nem vásárolhatnak energiaitalt a tizennyolc évnél fiatalabbak Amennyiben elfogadja az országgyűlés a KDNP politikusai által benyújtott törvényjavaslatot, úgy legkorábban idén nyártól a dohány- és alkoholtermékekhez hasonlóan az energiaitalok is tiltólistára kerülnek a fiataloknál. A kereszténydemokrata párt ifjúsági tagozatának tagjai veszprémi sajtótájékoztatójukon beszéltek a törvényjavaslat részleteiről. 2024. április 5. 21:46

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.