Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Hétfőtől lezárják a Budapest utat

2017. július 5. 10:26
A kertvárosi csapadékvíz-elvezetés kialakítása miatt július 10-től várhatóan augusztus végéig lezárják a Budapest utat a belvárosi körforgalom és a Kabay utca között a városból kifelé vezető oldalon.

A csapadékvíz-elvezető csatorna kialakításáról Lamos Péter, a Polgármesteri Hivatal Városfejlesztési Iroda vezetője beszélt szerdai sajtótájékoztatóján. Mint elmondta, a környező utcák (Balaton, Kabay, Muskátli, Tulipán, Mikszáth Kálmán) csapadékvíz-elvezetése eddig nem volt megoldott, most rákapcsolják őket a városi rendszerre. A projekt összértéke 290 millió forint.

Lamos Péter és Szabó Róbert, a kivitelező Practical Kft. képviselőjeLamos Péter és Szabó Róbert, a kivitelező Practical Kft. képviselője

A munkaterületet május 25-én adták át a kivitelezőnek, a teljes beruházás várhatóan 2018 májusára készül el, a Budapest úti szakaszt azonban már idén augusztusra befejezik, így itt csak néhány hétig tart majd a nagyobb forgalmat érintő lezárás.

A forgalmat az Almádi és a Cholnoky utakon keresztül Budapest irányába terelik el. A Budapest út irányából a belváros felé a forgalom zavartalanul haladhat. A Budapest úti buszmegálló (Kabay utca felől) a munkálatok ideje alatt megszűnik. Az autóbusz-forgalom a lezárást elkerülve a Ady Endre és a Diófa utcákon keresztül halad.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.