2018. április 26., csütörtök
Ervin névnap

Veszprém megyei strandok a legjobbak között

  • HelloVP!
  • 2017.07.05
    12:56
  • hvg.hu
A napokban osztották ki a Kék Hullám Zászló minősítést, a közelünkben három strand is megkapta a legrangosabb elismerést.

A Kék Hullám Zászló minősítés hagyományosan a balatoni strandok szolgáltatásainak színvonalát méri, a kritériumok között pedig fontos szerep jut a tisztaságnak, a rendezettségnek, a vizesblokkok állapotának és felszereltségének. Idén pontozták a családbarát szolgáltatások és játszóterek színvonalát is, a sportolási lehetőségeket, a fák vagy az árnyékolók meglétét és a vízminőséget is.

Kisfaludy strand, BalatonfüredKisfaludy strand, Balatonfüred

A zászlót idén 33 balatoni strand kapta meg, a korábbi három helyett pedig öt fokozattal, öt csillaggal jelölték a minőség szintjét. A balatoni civil szervezetek és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóságának döntése alapján összesen tíz balatoni fürdőhely kapta meg a legjobbnak járó öt csillagot.

Jó hír a veszprémieknek, hogy a közvetlen közelünkben három strand is kiérdemelte a legmagasabb fokozatot: Csopak községi strandja, illetve Balatonfüreden a Kisfaludy és az Eszterházy strand. Egy ici-picit arrébb, még a füredi járásban, Balatonakali strandja ugyancsak bekerült az elitbe.

A csopaki strandA csopaki strand

A teljes lista pedig így fest:

Vonyarcvashegy Lidó strandja,
Balatongyörök Községi strandja,
Gyenesdiás Diási Játékstrandja,
Szigliget Községi strandfürdője,
Balatonfüred Kisfaludy és Eszterházy strandja,
Balatonlelle Napfény strandja,
Csopak Községi strandja,
Keszthely Városi strandja
és Balatonakali Községi strandja.