Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Értékes bölcsész diplomát tudhatnak magukénak a veszprémi fiatalok

2017. július 8. 18:10
Szombat délelőtt 138 alapszakos és mesterszakos hallgató vehette át a diplomáját a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar diplomaátadóján.

"Az első pillanatban, mikor ezt az egyetemet választották már bölcsek voltak, és tudásuk bővítésével ez a bölcsesség tovább nőtt. Az egyetem büszke rájuk, és ők is büszkék lehetnek magukra, valamint értékes diplomájukra" - kezdte az ünnepi beszédek sorát dr. Kocsis László a Pannon Egyetem rektorhelyettese.

Dr.Kocsis LászlóDr.Kocsis László

Az ünnepélyen jelen volt Veszprém város képviseletében Brányi Mária alpolgármester asszony, aki szintén gratulált a friss diplomásoknak, és elmondta: a város büszke egyetemére és az egyetem minden egyes polgárára.

Brányi Mária úgy gondolja, mindenki kezébe kenyeret adó bizonyítvány került. "A bölcsész tanulmányok napjainkban már többet nyújtanak, mint azelőtt. A kompetencia, melyet az egyetemi évek alatt megszereztek, az általános műveltség a mai világban egyre inkább felértékelődik piaci viszonylatban is"- mondta.

Dr. Horváth GézaDr. Horváth Géza

Dr. Horváth Géza, a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar dékánja ünnepi beszédében a humán kompetencia elsajátítására és tovább fejlesztésére tért ki. Kiemelte azt is, hogy jelenleg a humán tudományok még keresik helyüket a világban, de hiszi, hogy ilyen képzett fiatalokkal hamar megleli a maga méltó helyét.

"Az ember az elmúlt 1000 évben nem változott, és nem is iktatható ki személye a folyamatosan változó világból. Az ember szenvedélyes tudásszomjával vágyik arra, hogy részese legyen ennek a világnak.

A személyesség igénye nagyon meghatározza életünket, mely ébresztgetésére tett próbát az egyetem, ezt követően már a fiatalok feladata e személyesség előhívása önmagukban és másokban is."

A diplomaátadó keretében adták át a Pro Universitate Pannonica emlékérem kisezüst fokozata kitüntetést, melyet a Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kar javaslatára a Szenátus Horváth Katalin a Germanisztikai és Fordítástudományi Intézet nyelvtanárának adományozott a Pannon Egyetem érdekében kifejtett magas színvonalú oktatás – és tanulmányszervezési munkájáért.

Horváth KatalinHorváth Katalin

A beszédek sora ezzel még nem ért véget. Varga Ádám Zoltán, szabad bölcsész alapszakos végzős hallgató búcsúzott az egyetemtől. A búcsúzó mondatok helyett visszatekintés a sikeres egyetemi évekre és útravaló szavakat hallhattunk.

Varga Ádám ZoltánVarga Ádám Zoltán

"Ahhoz, hogy e pillanathoz eljutottak elengedhetetlen volt a kitartásuk, leleményességük, az hogy egy szerencsés kor gyermekei – hisz nem mindenki számára adatott meg az egyetem elvégzése -, valamint a szűk és tág értelemben vett család, oktatók és mentorok, szaktársak és barátok"- fogalmazott.

„Felelősségünk óriási, nem csak a tudománnyal és a Pannon Egyetemmel szemben, hanem családunk felé is, a tudománynak alázattal, az egyetemnek és a családnak pedig sikerrel kell fizetnünk a támogatásért.” – mondta beszédében Varga Ádám Zoltán, és ígértet tett, hogy társaival annak a tévhitnek az eltörlésén fognak fáradozni, melyet a világ próbál velük éreztetni, hogy a bölcsész szakmák kihaló félben vannak. E gondolatokkal kívánt a búcsúzó hallgató is sikereket a továbbiakban hallgatótársainak.

A beszédek sorát követően a végzős hallgatók fogadalomtétele következett, majd 9 hallgató kitüntetéses diplomát, 129-en pedig oklevelet vehettek át a 2016/2017-es tanévben a Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Karán.

Krónusz-Riskó Annamária
Domján Attila
további cikkek
A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben Pannon Egyetem A legek időszakát éli a Pannon Egyetem – hamarosan új rektorral folytathatja továbbra is az élmezőnyben 2023-ban mintha még a csillagok is szerencsésen együtt álltak volna a Pannon Egyetem fölött, a veszprémi felsőoktatási intézmény sorról sorra döntötte meg a saját rekordjait. 2024. február 2. 11:30 Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen Lezárult Az Uniós támogatással megvalósult átfogó INTÉZMÉNYFEJLESZTÉSI PROJEKT A Pannon Egyetemen A Pannon Egyetem 2016-ban az EFOP-3.6.1-16 „Intelligens szakosodást szolgáló intézményi fejlesztések” elnevezésű konstrukció keretében sikeresen pályázott és nyert el 955 779 039 forint vissza nem térítendő támogatást az EFOP-3.6.1-16-2016-00015 azonosító számú és „A Pannon Egyetem átfogó intézményfejlesztése az intelligens szakosodás elősegítése érdekében” című projekt megvalósítására. 2022. augusztus 3. 11:03 Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Kamerákkal felszerelt gép válogatja a hulladékot az egyetemen Hulladékválogató berendezést szerzett be a Pannon Egyetem kutatási célokra. A készüléket csütörtökön mutatták be. 2021. november 26. 12:15 Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem Virtuális nyílt napokat tart a Pannon Egyetem A Pannon Egyetem 2021. február 3-án, szerdán újabb virtuális nyílt nap rendezvénnyel segíti az érdeklődőket a döntésben. 2021. február 2. 12:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.