2018. július 22., vasárnap
Magdolna névnap

Ranga Péter és Szőke Tamás kettőse nyerte a Veszprém ralit

  • sport
  • 2017.07.09
    17:51
  • MTI, VEHIR
Ez volt Ranga Péter első futamgyőzelme

A győztes a verseny után újságíróknak azt mondta: kiélezett csata folyt Veszprémben, amelyhez "komoly fejjáték" és türelem is kellett, mert a defektveszély miatt nem szabadott ész nélkül menni a pályákon. A következő versenyhelyszín a Mecsek Rallye, ami szinte hazai pályának számít Rangának, ezért ott is kiemelkedő eredményre számít.

Ez volt Ranga Péter első abszolút futamgyőzelmeEz volt Ranga Péter első abszolút futamgyőzelme

A dobogó mindhárom fokára Skoda Fabia R5-tel versenyzők állhattak. A második helyen a két év után újra rajthoz álló Benik Balázs és Rácz Bence, a harmadikon pedig Vincze Ferenc és Bazsó Attila kettőse végzett. A tavaly győztes Herczig Norbert és Igor Bacigal csak negyedikként ért célba.

A díjakat Ovádi Péter önkormányzati képviselő adta át a Veszprém Aréna előtt, aki szerint a Veszprém Rallye ugyanolyan védjegye és hagyományos rendezvénye a városnak, mint a VeszprémFest vagy az Utcazene Fesztivál.

Ranga Péter és Ovádi Péter a díjátadónRanga Péter és Ovádi Péter a díjátadón

Az első abszolút futamgyőzelmét arató Ranga Péternek - a 2001-ben elhunyt, hatszoros magyar bajnok Ranga László fiának - Büki Ernő, édesapja egykori navigátora adta át a trófeát. Ranga László a Veszprém-rali kezdőnapján, pénteken lett volna hatvanéves. A díjáatadót egyébként Facebookon élőben közvetítettük:

A végeredmény:

1. Ranga Péter és Szőke Tamás (Skoda Fabia R5) 1:02:15.9 óra
2. Benik Balázs és Rácz Bence (Skoda Fabia R5) 1:02:23.3
3. Vincze Ferenc és Bazsó Attila (Skoda Fabia R5) 1:03:03.8