Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

A dal és a hang ereje

2017. július 14. 4:29 // Forrás: Ecoport / VeszprémFest
Július 14-én egy igazi élő legenda, a lovaggá ütött Sir Tom Jones varázsolja el a közönséget – a várható nagy érdeklődésre tekintettel – a Veszprém Aréna színpadán.

Számos díjjal – köztük a Grammy, a BRIT Awards, a Silver Clef Award-életműdíj, a tekintélyes egyesült királysági Music Industry Trust Award – és több mint 40 albummal a háta mögött Tom Jones a brit zene egyik állócsillaga, akinek 50 éves karrierjét lenyűgöző módon a szakadatlan fejlődés jellemzi. Ő azon kevés zenei előadók egyike, akik a modern popzene hajnalán kezdték meg a pályájukat, és a mai napig fontos lemezekkel és fellépésekkel folytatják pályafutásukat. Magával ragadó előadása zenei korszakokon és műfajokon ível át, nincs tekintettel a társadalmi különbségekre, és fiataloknak és időseknek, férfiaknak és nőknek, a mainstream és a rétegzene rajongóinak egyaránt szól.

Sir Tom esetében mindig is a dal ereje és a hang ereje számított, mindamellett a mozivásznon és a televízió képernyőjén is megállja a helyét. Megjelent animációkban, például A Simpson családban és az Eszeveszett birodalomban, illetve szerepet kapott Tim Burton Támad a Mars! című filmjében is. Első színészi szerepét, amikor nem saját magát alakította, 2012-ben kapta, és ugyanettől az évtől kezdve a The Voice UK zenei tehetségkutatóban is részt vett mentorként – az első évadban ráadásul az ő csapata nyerte a finálét.

Énekesként egyaránt otthonosan mozog a színpadon olyan nagy ikonok társaságában, mint Bruce Springsteen és Bob Dylan, és a legújabb generáció előadói – mint Ed Sheeran vagy éppen a Florence + The Machine – között. Amellett, hogy népszerűsége előadóművészként és lemezkészítő művészként öt évtizede töretlen, 75 évesen legutóbbi Long Lost Suitcase, Spirit In The Room és Praise & Blame című albumjairól életpályája eddigi legjobb kritikáit zsebelhette be.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.