2018. április 25., szerda
Márk névnap

Másfél tonna élelmiszer a hátrányos helyzetű gyermekeknek

Másfél tonna alapélelmiszert adományozott a veszprémi hátrányos és különleges szükségletű gyermekeknek a Coop.

A Coop Segély Alapítvány és a CO-OP Hungary Zrt. a 2011-ben megkezdett támogatási program folytatásaként, az Emberi Erőforrások Minisztériumával együttműködve, idén már negyedik alkalommal, ezúttal 7726 különleges ellátást igénylő gyermeket támogat országszerte 20 millió forint értékű, 78 tonnányi alapélelmiszerekből álló adománnyal. A Coop Segély kamionja az ország mind a 19 megyéjébe kiszállítja az adományt. Kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonába látogatott el a kamion.

A Magyarországon előállított, tartós, COOP sajátmárkás termékekből álló adományt minden helyszínen a COOP üzletlánc vezetői a területen dolgozó munkatársakkal együtt személyesen adják át. Személyes megjelenésünkkel tiszteletünket szeretnénk kifejezni az intézményekben dolgozók, az általuk végzett lelkiismeretes, nehéz, mély hivatástudatot igénylő pedagógiai, ápolási munka, valamint a gyermekek iránt. Az egységcsomagokba hosszú szavatossági idővel rendelkező, a COOP által gyártatott alapélelmiszerek - így például liszt, tej, olaj, tészta, rizs - kerültek” – mondta Bogdán József, a Polus-Coop Zrt. elnök-igazgatója.

bogdán józsef és fazekas andrea az adományátadáson kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonábanbogdán józsef és fazekas andrea az adományátadáson kedd délután a Veszprém Megyei Gyermekvédelmi Központ Csecsemőotthonában

Veszprém megyében 155 főt, több mint 1,5 tonna súlyú élelmiszeradománnyal támogatunk. A gyermekközintézmények támogatásával célunk hogy ráirányítsuk a figyelmet a hátrányos helyzetű, különleges szükségletű gyermekek támogatásának fontosságára, a nevelésükben résztvevő intézmények munkatársainak áldozatos munkájára, valamint példát kívánunk mutatni más vállalatok számára is a további segítségnyújtásra.

Az intézményekben természetesen megoldott a gyermekeknek étkeztetése. Az adománynak köszönhetően azonban a felszabaduló keretet nyár lévén elkölthetik táborozásra és kulturális programokra - mondta Fazekas Andrea, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Megyei Kirendeltség Szervezetirányítási Osztályának vezetője.

Dr. Vajda Viktória a Veszprém Megyei Kormányhivatal főigazgatója beszédében elmondta, hogy a kormány célkitűzésével összhangban van, hogy az olyan nagyvállalatok, mint a Coop nem csak a régió élelmiszerellátásában, hanem a társadalmi felelősségvállalásban is élen járnak. Ezekre a gyerekekre azért kell kiemelt figyelmet fordítani, mert eleve hátrányból indulnak.

Bogdán József és Ovádi Péter a sajtótéjékoztatónBogdán József és Ovádi Péter a sajtótéjékoztatón

Ovádi Péter, Veszprém Önkormányzatának önkormányzati képviselője is megköszönte az adományt az önkormányzat nevében. Valamint kifejezte örömét, hogy vannak olyan gazdasági szereplők, akiknek fontos a társadalmi szerepvállalás és a gyermekek támogatása.