2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Egészségház épül a Kabay utcában

Három háziorvosi praxis és két védőnői szolgálat költözik év végén a Kabay utcában most épülő új egészségházba.

A munkaterületen szerda reggel Brányi Mária alpolgármester mutatta be a fejlesztést a sajtónak. Mint elmondta, egy korszerű, energiatakarékos épület jön létre, aminek nagyon kedvező fenntartási, üzemeltetési költségei lesznek majd. Ami az építkezést illeti, a beruházás háromnegyedrészt Európai Uniós támogatásból valósul meg: 126 millió forintot ad az európai közösség, amit az önkormányzat 48 millió forint önrésszel egészít ki. A tervek szerint már az idén használatba vehetik a létesítményt. A tervezett épület akadálymentes lesz, az ingatlanon belül 10 db közforgalom elől elzárt parkolóhelyet alakítanak ki.

A majdani egészségházba azok a háziorvosi praxisok költözhetnek majd, amelyek korábban az Ádám Iván utcában működtek, jelenleg pedig – ideiglenes megoldásként – a Komakút téri rendelőintézet harmadik emeletén rendelnek. Korábban arról is beszámoltunk, hogy az egészségház közelébe magánberuházásként gyógyszertár is költözhet a jövőben.

Az autóval közlekedőknek azt javasoljuk, hogy a következő hetekben kerüljék el a Kabay utcát: az egészségház építése miatt az utca elején megnövekedett teherforgalomra kell számítani, az utca végén pedig a Budapest úti csapadékvíz-elvezető csatorna kialakítása miatt kell korlátozásokra számítani. Az Ady Endre utca felől a Budapest útra érdemesebb a Diófa utcán keresztül áttérni.