2018. április 24., kedd
György névnap

Útlezárások, óriáskerék, selfie színpad és új foodtruck utca is lesz az idei Utcazenén

Na meg egy csomó hazai és nemzetközi zenekar. Éjjel új autóbusz járatok is indulnak a környék településeire. A fesztivált jövő héten, július 19-22. között rendezik meg.

Az idén nagykorúvá váló veszprémi fesztiválról szerda reggel tartott sajtótájékoztatót a főszervező Muraközy Péter és Porga Gyula polgármester.

A Hangvillában tartott eseményen elhangzott: idén húsz kiválasztott zenekar verseng a fődíjakért, akik mellett a világ számos pontjáról érkező banda szórakoztatja az utcára került nagyérdeműt. 4 nap alatt 11 helyszínen 62 zenekar ad összesen 168 koncertet.

Teljesség igénye nélkül például itt lesz Mr. Alboh, a tavalyi Metro Music Awards- díjas Hugo Barriol, az alter gitáros Daniel Docherty, az EDM-et, hip-hopot, indie rockot ötvöző The Trouble Notes, a Kraków Street Band, a Will and The People, a Hillybilly Moonshiners és a francia L’entourloop. A részeletes programkínálat IDE KATTINTVA böngészhető.

Porga Gyula kiemelte, a Veszprémi Utcazene Fesztivál is egy olyan rendezvény, amely a VeszprémFesthez és a Rozé Rizling és Jazz Napokhoz hasonlóan nem importált, hanem tipikus veszprémi esemény, amelyet a mai napig a városban élők gondoznak.

"Nagy ugródeszka lehet ez a fesztivál a hazai popipar szereplőinek hisz’ tavaly például a Lóci játszik nyert Veszprémben, akik idén már a Nagy-Szín- Pad! tehetségmutató nyerteseként a legnagyobb fesztiválok nagyszínpadán lépnek föl. Persze nem lehet ilyen szoros összefüggést vonni, de az is igaz, hogy például Petruska pályafutása is a Utcazene Fesztiválon indult, majd a 2016-os Dal felfedezettje lett, most pedig már nálunk a zsűri tagja” – tette hozzá Muraközy Péter.

Új Food Truck utca és selfie színpad

Idén júliusban immár harmadik alkalommal érkezik a mozgó vendéglátás krémje Veszprémbe. Budapest után itt szokott lenni a legnagyobb Food Truck Show, a legtöbb kocsi vidéken, épp ezért belváros mellett az Óváros téren új Food Truck utcát nyitnak a szervezők.

Két éve így nézett ki a belvárosi rész:

Idei újdonság még az úgynevezett Selfie Színpad is. A Kossuth Lajos utcai helyszínen Spotify előfizetésért túlméretezett hangszerekkel fotózkodhatnak az érdeklődők. Az óriáskereket a tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén is felépítik- mondta el Muraközy Péter. Tavaly erről egy kisvideót is készítettünk:

Útlezárások este 9 órától

A fesztivál ideje alatt a látogatók biztonsága és megnövekedett terrorveszély miatt útlezárások lesznek a városban, 21:00-03:00 között.

Eszerint az Óvári Ferenc utcán, a Megyeháza téren, a Horgos utcán, a Szabadság téren, a Brusznyai Árpád utcán és a Haubner Máté parkban csak a megkülönböztetett járművek, az adott utcákban lakók járművei, illetve a tömegközlekedési eszközök közlekedhetnek.

A lezárások miatt a fő közlekedési irányok is módosulnak majd: egyrészt a Dózsa város irányából a belvárosba érkezőknek, valamint a Budapesti út írányából a Dózsa városba haladóknak kell változtatni a megszokott útvonalon.

Új buszjáratok hajnali kettőtől

Az ÉNYKK Zrt. új járatokat is közlekedtet jövő a csütörtöktől a fesztivál ideje alatt.

- 02.00 órai indulással:

- Veszprém – Márkó – Bánd – Herend (17-es állásról)

- Veszprém – Eplény – Olaszfalu – Zirc (11-es állásról)

- Veszprém – Kádárta – Gyulafirátót (13-as állásról)

- Veszprém – Szentkirályszabadja – Balatonalmádi – Fűzfőgyártelep – Litér (14-es állásról)

- Veszprém – Felsőörs – Alsóörs, forduló - Lovas – Paloznak – Csopak – Balatonfüred (8-as állásról)

- Veszprém – Nemesvámos – Hidegkút – Tótvázsony – Barnag – Vöröstó – Nagyvázsony (10-es állásról)

- Veszprém – Hajmáskér – Öskü – Várpalota (15-ös állásról)