2018. június 18., hétfő
Levente névnap

Idén is biztosítják a nyári étkezést a rászoruló gyerekeknek

Idén is biztosítja a rászoruló gyermekek részére az ingyenes szünidei étkeztetést az önkormányzat, ha a szülők ezt igényelték.

Némedi Lajos alpolgármester csütörtökön a Deák Ferenc Általános Iskola menzáján tartott sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a törvény értelmében az önkormányzatnak kötelező biztosítania a hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek részére az ingyenes étkezést a nyári szünetben legalább 43 napon. Mint mondta, a város az elvárásnál jóval tágabb körre terjesztette ki a szolgáltatást, így minden, rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülő gyermek jogosult azt igénybe venni – Veszprémben összesen 231 fő. A családokat a rendszeres gyermekvédelmi támogatás megítélésekor tájékoztatták a lehetőségről, ez alapján jelezhették, hogy igénylik-e a szünidei étkeztetést. A lehetőséggel 2017-ben 18 gyermek él.

Az alpolgármester kifejtette: a nyári szünetben június 19. és augusztus 16. között működik a szünidei gyermekétkeztetés a Deák iskolában, ahol a Bakonygaszt készíti az ebédet. Hozzátette: az évközi – őszi, téli és tavaszi – szünetekben is minden munkanapon biztosítják a lehetőségeket. Minderre az önkormányzat a költségvetésben 2,2 millió forintot tervezett, amit szükség esetén természetesen növelnének. Erre azonban várhatóan nem lesz szükség, az igénylők alacsony száma miatt valószínűleg nem merül ki a keret. Az esetleg megmaradó összegnek is jó helye lesz: az önkormányzat a szociális ellátás más területeire fordítaná.

Zajlik a nyári tábor a DeákbanZajlik a nyári tábor a Deákban

Nemcsak a nyári gyermekétkeztetést, hanem az önkormányzati tábort is a Deák iskolában találjuk meg az idén. A kirándulásokkal, kulturális programokkal, sportolási lehetőségekkel színesített tábort június 26. és július 29. között szervezik meg, az önkormányzat 4 millió forinttal támogatja, a költségek fennmaradó részét pedig az 1900 Ft/fő/nap részvételi díjból fedezik.