2019. február 20., szerda
Álmos névnap

Viszlát, 21. század!

Amikor egy kicsit túltelítődünk a modern hétköznapok pörgésével, jó kiszakadni. A nomád életmód egyre többeknek vonzó alternatíva, de ha hosszú távra ezt nem is vállalnánk, az ajkai Nomádia Szabadidőparkba érkezve átmenetileg benyomhatjuk az off gombot.

Nem olyan drasztikus lépés ez, mintha egyből egy nagy, vadont átszelő túrára mennénk, de ha kíváncsiak vagyunk rá, vagy esetleg a gyerkőcöknek szeretnénk megmutatni, milyen volt az élet a mobiltelefon és az internet, meg a folyamatos online jelenlét előtt, úgy 1000 évvel korábban, akkor a Nomádia Szabadidőpark ideális választás lehet.

A Veszprém és Devecser közötti településen, a város központjától egy kőhajításnyira, mégis idilli környezetben található parkot kifejezetten azok részére találták ki, akik néhanapján ma is arról álmodoznak, milyen is lenne nyeregbe pattanni és portyázni egyet, aztán egészségesen elfáradva egy jurtában leheveredni és közben igazi, kemencében sült finomságokat falatozni.

Nos, a Nomádia Szabadidőpark maga a megelevenedett történelemkönyv. Elsősorban gyerekekre szabva, de a muriból a szülőknek, a gyermeklelkű felnőtteknek sem kell kimaradniuk. A parkban többek között a Nyugat-Dunántúl legnagyobb palánk játszóvárát építették fel, annak rendje és módja szerint: várbörtön, fegyvertár, vasverde, kaloda és lovagterem is helyet kapott benne. Aki szeretné, megmutathatja erejét is, miközben megfeszíti az íjat, céloz és lő – nem is olyan egyszerű, mint ahogy az elsőre látszik! Lehetünk hős honfoglalók is, néhány kardcsapással megelevenítve egy csatajelenetet, de akár tutajozhatunk vagy lovagolhatunk is: akinek sikerül a lovat visszafelé megülve nyilaznia, az valószínűleg az egész park elismerését kivívja.

Persze a nyaktörő mutatványokkal csak óvatosan, de a helyszínen rendszeresen szerveznek gyermekeknek lovasversenyt is – a legközelebbit július 23-ára hirdették meg.

Az sem fog unatkozni, aki inkább a nyugodtabb szórakozást preferálja: a szelídebb lelkületűeket többek között kovácsműhely, kézműves helyiség, állatsimogató, gólyalábak, szalmaugráló, korhű ruhákban való fotózkodási lehetőség és nomád áruda várja. Csak egyre figyeljünk: amikor megyünk, aznapra már ne szervezzünk más programot, mert a parkból egyhamar úgysem szabadulunk.

További információk:

+36 30 409 1315, + 36 70 930 3464

nomadiapark@gmail.com

http://www.nomadiapark.hu

https://bakony-balaton.hu/hu/aktiv/lovas-elmenyek/nomadia-szabadidopark-ajka

Helyszín: 8400 Ajka, Ipari park Északi szektor 3/1.

Nyitva tartás: 2017. május 06-ától SZOMBATONKÉNT 10-19 ÓRA. Egyéb napokon csak bejelentkezett csoportokat fogadnak.

Belépő: 1.500 Ft / fő; Családi jegy: 1.300 Ft/fő (2 felnőtt + gyerekek); Csoportos jegy 10 főtől: 1.200 Ft/fő; 3 éves kor alatt ingyenes.