2018. június 20., szerda
Rafael névnap

Rozé Gosling Jazz

Hamarosan megjelenő harmadik albumáról is előadott néhány dalt pénteki veszprémi fellépésén Gereben Zita és csapata.

Két lemezt már kiadott Gereben Zita és csapata, a harmadik is úton van, péntek esti veszprémi fellépésén erről is játszott már dalokat. Az idén kilencéves quintet nem először tett eleget a Rozé Rizling Jazz Napok meghívásának, és szórakoztatta a hűvös nyárestén, a délutáni eső után is kitartó tömeget az Óváros téren saját dalaival és feldolgozásokkal egyaránt.

Fellépésükre tökéletes műsort állítottak össze, ami ülve hallgatva kellemes hátteret ad a jóízű beszélgetésekhez, ha azonban az ember feláll az asztaltól, előbb-utóbb azon kapja magát, hogy ritmusra jár a lába. (Hála a kiváló borászoknak, nem feltétlenül arra a ritmusra, amit a zene diktálna.)

Ha nemcsak a zenére, hanem a szövegre is figyelünk, kiderül, hogy Zitának remek humora is van (persze Hajós András meg Geszti Péter környezetében megedződik az ember), méghozzá az a fajta kiváló nőies humora, ami kellően mértéktartó, nem eltúlzott, ugyanakkor éppen elég éles. Egyik friss dala, a Ryan Gosling mentsél ki ékes példája ennek, ami annyira aktuális és annyira huncut, hogy az ember nem bír nem vigyorogni rajta.

A másfél óra gyorsan elszállt, a Gereben Zita Quintet pedig kedvet csinált ahhoz a bizonyos harmadik lemezhez. Reméljük, lesz alkalmuk itt, Veszprémben is bemutatni az albumot.