2018. július 15., vasárnap
Henrik névnap

Középiskolásoknak szóló Nyári Egyetemet tartott a Mérnöki Kar

A Pannon Egyetem Mérnöki Kara ebben az évben is megrendezte természettudományos érdeklődésű középiskolásoknak szóló nyári táborát Tihanyban. Idén július 3. és 8. között látta vendégül a táborozó csoportot a Somogyi József Művésztelep.

Az ország minden részéből érkező táborozók között többen is már visszajáró résztvevők voltak. A diákok a hét során a kar elismert oktatói által tartott előadásokat hallgathattak meg, fiatal kutató kollégáink látványos kísérletekkel tarkított interaktív foglalkozások keretében bővítették a résztvevők ismereteit. Madárgyűrűzéssel egybekötött geológia témájú túra keretében ismerkedhettek meg a Tihanyi-félsziget szépségeivel. A csapat egy napot az egyetemen töltött, ahol betekinthettek a laborok működésébe, testközelből ismerkedhettek meg a különböző, speciális eszközökkel, műszerekkel.

Az egész hetet átívelő csapatverseny során a diákok számot adhattak a héten megszerzett tudásukról, bizonyíthatták kreativitásukat és nem utolsósorban megtanultak csapatban dolgozni, a közös cél érdekében minél hatékonyabban együttműködni.